Olvasási idő: 2 perc

Mintegy négyszeres volt a túljelentkezés a Mathias Corvinus Collegium (MCC) szeptemberben meghirdetett Női Közéleti Vezetőképző Programjára. Az ingyenes képzésére azokat a hölgyeket várták, akiknek vezetői ambícióik vannak és már rendelkeznek egyetemi diplomával.

Az immáron 25 éves tehetséggondozó intézmény 2018-ban indította útjára programját, amely négy képzési hétvégéből és egy egynapos bevezető alkalomból áll.„A négyszeres túljelentkezés jól mutatja az igényt a program iránt, célunk pedig, hogy praktikus vezetői ismeretekkel vértezzük fel a résztvevőket és olyan közösséget teremtsünk, amely segíti őket a hosszú távú céljaik megvalósításában”- fogalmazott Szabó Kata. A program vezetője szerint a képzés jó lehetőséget ad arra is, hogy rámutasson a női vezetők fontosságára, valamint a nők gazdaságra, társadalomra és közéletre gyakorolt hatására.

A jelentkezőknek – a felvételi eljárás következő szakaszában - egy online tesztet kell megoldaniuk, végül pedig a felvételi követelményeknek megfelelt és legjobb értékelést kapott hölgyek egy személyes interjún vesznek részt. Közülük kerülnek ki a program résztvevői, akik a kéthavonta tartott személyes alkalmak közötti időben is számíthatnak feladatokra: beadandó készítésére, valamint e-learning tananyagok feldolgozására, amelyek az ismereteik bővítését szolgálják. A képzés nagy hangsúlyt fektet a gyakorlati tapasztalatszerzésre, ezért kiscsoportos projektmunka is vár a résztvevőkre, amelynek során hazai és külföldi szakemberekkel, vezetőkkel és politikusokkal is találkozhatnak. Az előadások egy része angolul hallgatható meg, így a felsőfokú angol nyelvtudás elengedhetetlen a programban való részvételhez.

A Női Közéleti Vezetőképző Program minden évben nemzetközi viszonylatban is elismert szakértőket vonultat fel.  A tavalyi előadók között volt például Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, a program védnöke, Orbán Balázs, az MCC kuratóriumi elnöke, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, Kiss Rajmund, az MCC Diplomácia Műhely vezetője és Douglas Murray brit író, politikai kommentátor is.

A programról további információ:

https://mcc.hu/noi-kozeleti-vezetokepzo