Olvasási idő: 1 perc

A nemzetközi tanulmányok különféle területei, a továbbtanulást tekintve a legkedveltebb szakok közé tartoznak a KáPésok körében. A nagy érdeklődésre és a felsőoktatási jelentkezési határidő közeledtére is tekintettel, e témában került megrendezésre az MCC debreceni képviseletén a novemberi KP szombat. Az angol nyelvű plenáris előadás rekordszámú érdeklődőt vonzott. Luke Larson (USA, Minnesota), az MCC visiting fellow program ösztöndíjasa „The World Through American Eyes” című előadásában hiteles képet adott arról, hogyan gondolkoznak „az amerikaiak” a világról és saját magukról. A KáPésok éltek a lehetőséggel és rengeteg kérdést tettek fel az előadónak, majd az ebédszünetet is kihasználták a kötetlenebb beszélgetésre.

A K-pop, a K-drama, vagyis a koreai hullám (a hallyu) már több évtizede tartja lázban a világot, különösen a fiatalokat. A jelenség pozitív és negatív oldalairól, valamint külpolitikai vetületeiről beszélgetett Józsa Vivien Kelet-Ázsia szakértővel az MCC EP média iskola hallgatója, Tótszegi Rebeka, „Korea, a soft power szupersztár” címmel.

A délután hátralevő részében olyan, a témához kapcsolódó workshopok közül válogathattak a KáPésok, mint az interkulturális kommunikáció és a szinkrontolmácsolás, vagy – már a Junior előfelvételire is készülve – részt vehettek az MCC Vitaakadémia vitatréningjén is.

A Junior előfelvételiről praktikus tájékoztatót is kaptak a középiskolások, az Egyetemi Program hallgatói pedig megosztották velük személyes tapasztalataikat, sőt több projekt kapcsán meghívták őket az együttműködésre is.