Olvasási idő: 2 perc

Külpolitikai beszélgetést szervezett a Mathias Corvinus Collegium május 14-én, amelyen Németországgal kapcsolatos kérdések kerültek terítékre.

Németország Európa legnagyobb gazdasága. A britek Európai Unióból való kilépésével Németország befolyása tovább erősödik Európában. Ezek után adja magát a kérdés, hogy hogyan fogják ezen háttértényezők alakítani a német politikát. Szerencsésen fog a nehézségekkel megbirkózni a Dr. Angela Merkel kancellársága alatt harmadszor felálló CDU/CSU és SPD nagykoalíció? Milyen hatással volt a migráció az AfD és a Pegida kialakulására? Hogyan hatnak ezek a belpolitikai kérdések Európa jövőjére, és különösen Magyarországra?

A Mathias Corvinus Collegium és a Konrad Adenauer Stiftung kerekasztal-beszélgetésének résztvevői olyan szakértők voltak, mint

  • Frank Spengler, a Konrad Adenauer Stiftung magyarországi képviseletének vezetője
  • Dr. Joachim Klose, a Konrad Adenauer Stiftung szászországi képviseletének vezetője, Németország egyik legjelentősebb konzervatív gondolkodója
  • Prof. Werner J. Patzelt, a Technische Universität Dresden professzora, a PEGIDA mozgalom egyik legismertebb kutatója
  • Dr. Gulyás Gergely, a leendő Miniszterelnökséget vezető miniszter
  • Dr. Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezérigazgatója

A beszélgetést pedig dr. Szalai Zoltán, az MCC ügyvezető igazgatója moderálta.

Az esemény nagy érdeklődésre tett szert a sajtó részéről is. Részletes beszámolót írt róla többek között a Mandiner, a Magyar Hírlap, valamint a hirado.hu is.