Olvasási idő: 2 perc

Érdeklődő és feltűnően sokrétű közönség várta Debrecenben Csepregi Gábort, az MCC fantasztikusan energikus és motiváló vendégoktatóját február 15-én szerdán este. Érthető a kiemelt figyelem, ugyanis egy különleges témát, a mindennapi élethez való játékos attitűd kérdését mutatta be a professzor.

A filozófus több, igazán szemléletes példa kíséretében rávilágított, az emberből elvész a játékosság azzal, hogy felnő. A játékot gyerekesnek tartjuk: „Egy érett felnőtt viselkedjen felnőttként!”, pedig a játék a mindennapjaink része. Az életünk minden aspektusát meghatározza a játékosság. Játszunk előadáson, mikor a tollat forgatjuk a kezünkben, és játszunk a lábunkkal unalmunkban, mikor a vonatra várunk. Azok az emberek, akik játékosan élik az életüket boldogabbak és kreatívabbak, mint mások, ezáltal teljesebb is az életük. Ez a szemlélet segít abban, hogy meglássuk az élet naposabb oldalát a nehézségek mellett, így könnyebben leküzdhetjük az akadályokat, gazdagabbá tehetjük a sokszor kiüresedett emberi kapcsolatainkat.

A kockázatvállalást az emberi természet egy vakmerő cselekedetként könyveli el sok esetben, de a bizonytalan helyzetek a kellően játékos hozzáállással fantasztikus lehetőségeket is rejthetnek magukban.

„Próbáljuk ki, és meglátjuk, működik-e vagy sem” – új munka, találkozás egy szimpatikus ismeretlennel vagy egy spontán utazás mind kockázatot, ugyanakkor a lehetőség reményét is magában hordozza.

A humor megkerülhetetlen része az ember jellemének.  A különbségek, a különbözőségek, az egyenetlenségek erőfeszítés nélküli felismerése. Vicceket mesélünk, gyakorlatias poénokkal lepjük meg embertársainkat, humoros megjegyzéseket viszünk be beszédünkbe, előadásunkba. A szakértő véleménye szerint a humor az élet esszenciája, amivel a közönség nevetve és taps kíséretében értett egyet.

Dr. Csepregi Gábor kiemelte: merjünk kimozdulni a normákból, merjünk spontának, nyitottak és játékosak lenni az élet minden területén, és ez egy nem várt, új és minőségibb életszemléletet fog elhozni számunkra.