Olvasási idő: 1 perc

Sokcsevits Dénes frissen megjelent, Mozaikkockák déli szomszédaink történetéből című könyvét mutattuk be, amely a történész eddigi teljes, több évtizedes munkásságáról ad képet, a Balkán több országát felölelve.

A Rubicon Intézet gondozásában megjelent kötet célja, hogy látleletet adjon a Balkán izgalmas történetéről, különös tekintettel az egyes országok és Magyarország közötti kapcsolatrendszerére. A beszélgetés során a szerző kitért déli szomszédaink aktuális társadalmi kihívásaira is.


A könyvről:

Sokcsevits Dénes Mozaikkockák déli szomszédaink történetéből című könyve a szerző több mint három évtizedes munkásságából ad ízelítőt a tisztelt olvasónak. A horvát, szerb és bosnyák történelem viharos és békés korszakai, izgalmas eseményei, összetett és bonyolult nemzetiségi viszonyai, Magyarországhoz és a magyarsághoz fűződő, hol baráti jellegű, hol pedig ellenséges kapcsolatai, érdekes és különleges történelmi személyiségei elevenednek meg e tudományos alapossággal, de olvasmányos stílusban megírt könyv lapjain.

forrás: Libri