Olvasási idő: 2 perc

A felhőtlen szórakozástól volt hangos Kecskemét főtere, ahol ügyességi játékkal és kvízzel várta a város és a megye középiskolás csapatait a 6. Tanévzáró Fesztiválon az MCC kecskeméti képzési központja.

Kecskemét főterén az M. Bodon Pál Zeneiskola 130 tagú zenekarának fergeteges koncertjével kezdődött az utolsó tanítási napon a Tanévzáró Fesztivál 2023. június 16-án. A program keretében ügyességi versenyek, logikai feladatok, erőnléti próbák várták a mintegy 250 főnyi résztvevőt.

A kecskeméti MCC-s középiskolások csapata indulóval, csapatzászlóval és kitörő lelkesedéssel készült a vetélkedőre. A Mókás Cinkosok Clubja érdekes és kihívásokkal teli programokon teljesítette a kihívásokat a 15 középiskolás csapat  között, amely során ügyességi versenyeken, logikai feladatok során, erőnléti próbák és a zenei képességükkel bizonyították rátermettségüket.

A programon az MCC kecskeméti képzési központja kiállítóként és a vetélkedő állomásaként is részt vett. A rendezvényen a látogatók megtekinthették a Középiskolás Programban résztvevő diákok által készített „Kecskemét a Jövő Városa” projektmunkáját, amely a Digitális Tudásközponttal együttműködve valósul meg. A diákok megálmodták a város működését 50 év múlva, melynek jellegzetességeit terepasztalon jelenítettek meg 3D nyomtatással kivitelezve.