Olvasási idő: 1 perc

A német-magyar kapcsolatok régiek és többszintűek, s bár a két ország történelme, gazdasága ezer szálon kötődik egymáshoz, fontos, hogy a kapcsolódás során mindkét ország a saját lábán álljon! – osztotta meg többek között ezeket a gondolatokat dr. Bauer Bence LL. M., a Magyar-Német Intézet igazgatója a zalaegerszegi MCC-ben.

„Mit gondolunk a németekről? És ők rólunk?” címmel tartott előadást a zalaegerszegi MCC-ben dr. Bauer Bence LL. M., a Magyar-Német Intézet igazgatója. Az előadó elemezte a német-magyar kapcsolatokat, megállapításait történelmi tényekkel és saját tapasztalatokkal igazolta. A bilaterális kapcsolatok igen sokrétűek, a két ország sok szempontból „összenőtt”. A gazdasági és politikai kapcsolatok javításán minden szinten munkálkodni kell, azonban arra is figyelemmel kell lenni, hogy két különböző országról van szó, amelyek saját szempontjaik szerint hoznak döntéseket és e keretek között működnek együtt.

A résztvevők saját élményeik megosztásával is visszaigazolták, hogy azok a németek, akik jártak már országunkban (akár barátként, akár üzleti partnerként) saját maguk is megtapasztalták a magyar valóságot és nagyon pozitív országképpel távoztak.