Olvasási idő: 3 perc

Három napot töltöttek Miskolcon az MCC Vezetőképző Akadémia diákjai, hogy megismerjék a várost, az ott élők mindennapjait és a település nehézségeit is.

Miskolcon az akadémisták találkoztak Veres Pál polgármesterrel, aki bemutatta a város múltját, beszélt a település jelenéről és jövőképéről, majd a fiatalok tették fel kérdéseiket a városvezetőnek aktuálpolitikai, közéleti és várospolitikai témákban.

A vezetőképzősök a térség gazdasági lehetőségeinek kapcsán megismerkedtek a szikszói Hell gyárral, hallhattak annak felépítéséről, működéséről, és saját szemükkel is megtapasztalhatták, milyen egy igazi 21. századi technológiával működő, elsősorban a robotikán alapuló termelési folyamat.

Az akadémia diákjai többek között azzal a céllal is jöttek Miskolcra, hogy karitatív tevékenységet végezzenek, ezért ellátogattak a Szimbiózis Alapítvány Baráthegyi Majorságába, ahol amellett, hogy megismerhették az alapítvány működését, segítettek az ott élőknek és dolgozóknak téglát pakolni, festeni, és igazán baráti hangulatba kerültek az ott élő állatokkal is.

A fiatalok adományokat vittek a Miskolci Állatsegítő Alapítvány, a MÁSA négylábú kis lakóinak is, akik az eső ellenére is nagy örömmel mentek sétálni látogatóikkal, hiszen ezek az árva kutyák mindig nagyon várják, hogy néhány órára ők is olyanok lehessenek, mint gazdis társaik.

Egy leendő vezetőnek ismernie kell a nehéz körülmények között élők helyzetét, problémáit is, ezért az akadémia hallgatói ellátogattak Miskolc Lyukóvölgy városrészébe is, ahová szintén adományokkal érkeztek. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat „Jelenlét pontjában” Garbóczy Levente intézményvezető bemutatta az ott működő programjukat, a Tanodát, a Biztos Kezdet Gyerekházat, a védőnői szolgálatot, és beszélt az ott élő emberek életéről, nehézségeiről is.

Jutott idő azért a kikapcsolódásra is: egy táncház és egy foci keretében nyílt lehetőség arra, hogy a miskolci MCC-sek és a vezetőképzősök együtt töltsenek egy-egy vidám hangulatú estét, de igazán mókás perceket élhettek át az akadémisták a Miskolci Egyetem Közösségi Szolgálati Irodájában, a KÖSZI-ben is, ahol izgalmas játékokat próbálhattak ki, és ha már Miskolcon jártak, természetesen nem hagyhatták ki a DVTK kosarasainak meccsét sem, ami természetesen – vagy szerencsére – hazai győzelemmel zárult.