Olvasási idő: 2 perc

Dr. Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár 2023. február 2-án a Mathias Corvinus Collegiumba (MCC) látogatott, ahol “Mindenki ügye: az egészségügy” címmel mutatta be egészségügyi fejlesztési terveit és a diákok kérdéseire is válaszolt. A rendezvény a Center for Future Health Development diákszerveződés első eseménye volt.

A Center for Future Health Development diákszerveződés célja, hogy támogassa a fiatal, lelkes hallgatókat, hogy kibontakoztassák tehetségüket és az egészségügyi szektor iránti elkötelezettségüket, és összehozza a különböző tudományterületek hallgatóit (főképp leendő orvosok, pszichológusok, közgazdászok illetve jogászok), hogy együtt dolgozzanak a legégetőbb egészségügyi kihívásokon, ezáltal lendületet adva az interdiszciplinaritásnak.

A beszélgetés különlegességét a diákság diverz háttere adta. Ritka, hogy az egészségügy iránt elkötelezett, de főként közgazdasági, jogi és STEM hátterű fiatalok szeretnék megérteni, hol lehet szerepük a magyarok egészségének javításában. A másfél órás beszélgetés fókuszában a digitális egészségügyi megoldások, a pozitív ösztönzési rendszer, a magánegészségügy és a rezidens képzés állt. A számtalan kérdés rámutatott arra, egyre több fiatal érzi, hogy a nagy kihívások előtt álló globális egészségügyben bárki megtalálja szerepét. Megszűnik a korábbi elszigetelődés a diszciplínák között. A leginterdiszciplinárisabb területté, vagyis mindenki ügyévé vált a testi és mentális egészségünk megőrzése.