Olvasási idő: 1 perc

Magyarországon a mindennapokban már érezhetjük a klímaváltozás hatásait – figyelmeztetett Áder János az MCC-ben, középiskolás diákoknak tartott előadásában. Magyarország korábbi köztársasági elnöke az április 22-ei KP szombaton, „A klímaváltozásról a fenntartható fejlődésig – Hol tartunk, és mit tehetünk?” címmel tartott prezentációt. Emlékeztetett, az országot olykor árvíz, majd aszály és sokszor komoly vízszennyezés is sújtja.

A tiszta víz biztosítása az emberek, a mezőgazdaság és az ipar számára rendkívül nagy kihívás az egész világon. Amennyiben ezt, illetve a szennyvíz tisztítását nem tudjuk megoldani, súlyos társadalmi és gazdasági következményei lesznek – tette hozzá.

A budapesti rendezvényen több mint 250 diák hallgatta érdeklődve Áder János előadását és vett részt a programokon. A Kék Bolygó Alapítvány alapítója beszélt a szervezet küldetéséről és feladatairól is. Bemutatta, hogy valamennyi fiatal korcsoport számára könyvek, információs kiadványok, tananyagok készülnek, ösztöndíjakat hirdetnek meg.

Az áprilisi KP szombatot a Mathias Corvinus Collegium a Föld napján rendezte meg, központi téma a klímaváltozás, fenntarthatóság és a lokális környezetünkért tenni akarás volt.