Olvasási idő: 2 perc

Dr. Peter Boghossian szerint a lehetetlennek tűnő beszélgetések során a leggyakoribb hiba, hogy mi magunk akarjuk meggyőzni a másikat, ahelyett, hogy megpróbálnánk elérni, hogy saját magát győzze meg!

A partner megnyerésére talán a legkézenfekvőbb megoldás – ami mégis ritkán jut eszünkbe –, hogy megkérdezzük a másik felet, mivel tudnánk megváltoztatni a véleményét.  A zalaegerszegi MCC-ben rendezett, angol nyelvű előadáson a résztvevők azt is megtudhatták, hogy az emberek leggyakrabban a pszichológiai biztonságuk miatt változtatják meg véleményüket, vagyis annak érdekében igazodnak vitapartnerükhöz, hogy egyetértés alakuljon ki, ahelyett, hogy érvelnének saját álláspontjuk mellett vagy a másik fél álláspontját „kivesézve” rábírnák őt véleményének megváltoztatására.

 Az amerikai filozófus, pedagógus a nyilvános előadás előtt az országos listán is kiváló helyen álló Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnáziumba is ellátogatott, ahol a középiskolás diákok rendkívüli angolóra keretében beszélgethettek vele. A vendégoktató többek között mesélt arról, mennyire mások az amerikai iskolák és mennyire szokatlan számára azt látni, hogy Magyarországon nincs szükség fémdetektor kapukra az iskolák bejáratánál. A diákok, ha már filozófussal találkoztak, azt is megkérdezték, Dr. Boghossian miben látja az élet értelmét.

A zalaegerszegi MCC minden hónapban szervez nyilvános szakmai előadásokat, amelyekről az események menüpontnál talál részletesebb információt!