Olvasási idő: 2 perc

A Büntetőjogi Műhely tagjai és további MMC-s diákok 2024. február 8-10. között az Egyesült Királyság egyik legrangosabb egyetemi városába, Cambridge-be látogattak. A csoport az első estén a King’s College kápolnájában járt esti misén, amelynek során a College világhírű kórusa énekelt. Az ezt követő városnézés után vacsorával zárták a napot.

A pénteki napon David Wills, a Squire Law Library igazgatója vezette a diákokat körbe a Jogi Karon (David Williams Building), illetve az Egyesült Királyság harmadik legnagyobb jogi gyűjteményébe is betekintést nyerhettek a hallgatók. Ezt követően a Kriminológai Intézet igazgatója, Prof. Manuel Eisner tartott vezetést a Kriminológiai Intézetben, amelynek során a diákok annak munkáját, aktuális kutatásait, illetve egy-egy munkatársát is megismerhették. A Selwyn College Halljában elfogyasztott ’Harry Potter’-ebédet követően a csoport a Magdalene College és annak középkori magánkönyvtára, a Bibliotheca Pepysiana felé vette útját. Ezt követően a műhelyvezető ’Criminal Cambridge’ címmel egy bűnügyi sétára vitte a diákokat, melynek során büntetőjogilag releváns helyszíneket ismerhettek meg városszerte, a College-világ egyidejű megcsodálása mellett.

A csoport a szombati napon fáradtan, de élményekkel gazdagon tért vissza Budapestre. A szervezést és vezetést köszönjük Dr. Csúri András műhelyvezetőnek, illetve a Mathias Corvinus Collegium utazásszervezőinek, operatív munkatársainak!