Olvasási idő: 2 perc

Megújult a Mathias Corvinus Collegium (MCC) 21. századi könyvtára és annak szolgáltatásai, digitális anyagai, amelyek az MCC egyedülálló tehetséggondozási programját szolgálják. Az MCC Könyvtára ugyan már a tavaszi félév folyamán fogadta az olvasókat, de hivatalosan a vizsgaidőszak vége hozta el a megnyitót.

A rendezvény elején Lánczi Péter, az MCC általános főigazgató-helyettese köszöntötte a vendégeket és vázolta fel a Könyvtár koncepcióját, mesélve az e mögött fellelhető filozófiáról is. A Könyvtár nem csak az MCC egy önálló szervezeti egysége, de fizikai értelemben is integráns része, amely a fizikai állományával és szolgáltatásaival az intézmény egészében jelen van.

Ezt követően Giczi András, a Könyvtár vezetője beszélt röviden a technikai tudnivalókról, az elérhető szolgáltatásokról, a könyvgyűjtemény tartalmi jellemzőiről és az elektronikus szolgáltatásokról.

A rendezvény második felében útjára indult egy eseménysorozat, amely keretében egy, a könyvtárban fellehető érdekes mű tartalmáról, történetéről vagy éppen szerzőjének munkásságáról beszélgetnek a Könyvtár munkatársai a meghívott vendégekkel.

Az első beszélgetés résztvevői Dr. Botos Máté, az MCC Press kiadóvezetője, Thibaud Gibelin, az MCC vendégoktatója, és a Könyvtár részéről Giczi András voltak. A téma pedig: „A magyar mint államnyelv a történelemben”, Szekfű Gyula hasonló című tanulmányából kiindulva. A tanulmány egy Franciaországban megjelent Szekfű-kötetben is világot látott 1945-ben, és ennek kapcsán lehetőség nyílt a résztvevők előtt, hogy a magyar nyelv történetét a franciával is összehasonlíthassák ilyen szempontból.