Olvasási idő: 3 perc

A nyári időszak a fiatalok számára a táborozások ideje is, ami kiváló lehetőség a közösségépítésre.

A Mathias Corvinus Collegiumnál már hagyomány, hogy diákjainak ilyen formában is lehetőséget biztosít nemcsak a kikapcsolódásra, hanem a közösségben való tevékenykedésre is. Az MCC idén nyáron több mint 700 fiatal számára teszi lehetővé a tábori élmények megszerzését.

A Mathias Corvinus Collegium több képzési programjában is kínál lehetőséget a nyári táborokon való részvételre. Az általános iskola felső tagozatos diákjai számára szóló Fiatal Tehetség Programban (FIT) idén mintegy 450 diák ingyenes táborozása valósult meg, Révfülöpön, Verőcén, Székelyföldön és Kárpátalján. A fiatalok külső helyszíni, játékos oktatási programokon (pénzügyi és egészségügyi tudatosság, készségfejlesztő tréningek), sportnapon, kirándulásokon és balatoni hajózáson vettek részt. Emellett népi mesterségekkel, néptánccal és a helyi természeti és épített örökséggel ismerkedtek meg.

 Több helyszínen tart táborokat a Középiskolás Program (KP) is. A középiskolás korosztálynak szóló programban résztvevők Révfülöpön táborozhattak, több turnusban, ahol a résztvevők száma közelítette a 100 főt. A KP országos tehetségtábora pedig a napokban fejeződött be. A szigetszentmártoni eseményen mintegy 100 diák vett részt. A táborban a közösségi, kreativitást fejlesztő, kooperációt segítő játékok mellett az alábbi szakmai workshopokkal is találkozhattak a fiatalok:

Kövér László: Fenntarthatatlan módon élünk!? - avagy a fogyasztói társadalom nagy kérdései

Bartusz-Dobosi László: Kulturális világmegváltás

Rafael Quintero Godínez & Pálfalvi Noémi: Career planning for future development

Dénes-Worowski Marcell & Seidl Dénes: Komolyzene a mindennapokban

Zsidi Zsófia: Önkifejezés, kreativitás, kommunikáció

A többnapos eseményeken a többi között vita- és érveléstechnikai szemináriumok, filmelemzési és irodalmi workshop, drámajáték, valamint vitorlázás szerepelt a programban. A KP augusztus 18. és 20. között Szamosújváron rendezi meg erdélyi táborát, amelyre mintegy 50 diákot várnak. Augusztus 23. és 25 között a Nemzetközi Kapcsolatok Iskola táborozik, majd szeptemberben a Pszichológia Iskola zárja a nyári táborozási időszakot Révfülöpön.

A Mathias Corvinus Collegium hamarosan 14 magyarországi, összesen 23 Kárpát-medencei helyszínen lesz jelen, ami azt is jelenti, hogy az eddiginél is több közösségi programmal, rendezvénnyel, így táborokkal is várja majd az érdeklődő fiatalokat.

Pető Kinga, az MCC Középiskolás Program diákjának beszámolója itt olvasható.