Olvasási idő: 3 perc

A Mathias Corvinus Collegium felvételt hirdet MCC Vitaakadémia elnevezésű, frissen induló kiscsoportos tréningprogramjára.

A Mathias Corvinus Collegium felvételt hirdet MCC Vitaakadémia elnevezésű, frissen induló kiscsoportos tréningprogramjára mindazoknak, akik betöltötték a tizennyolcadik életévüket, személyes mentorálás mellett szeretnék fejleszteni a retorikai képességeiket és a logikai gondolkodásukat, továbbá motivációt éreznek magukban a vitakultúra művelésére és terjesztésére.

Térítésmentes képzésünkön szívesen fogadjuk többek között jelenlegi és leendő tanárok, diákkörök, kultúregyletek és ifjúsági szervezetek tagjai, diákönkormányzatok képviselői, valamint helyi önkormányzatok ifjúsági ügyekért felelős kollégái részvételét az egész Kárpát-medencéből. A program koordinációjáért a Collegium idén nyáron alakult interdiszciplináris kutatóintézete, az MCC Research felel.

A jelentkezés határideje: 2019. november 13., szerda 23:59

Vitatréningünkre a vitaakademia.mcc.hu oldalon lehet jelentkezni a regisztrációs űrlap kitöltésével és szakmai önéletrajz, illetve a kitöltött kérdőív elküldésével a vitaakademia “KUKAC” mcc “PONT” hu címre, amelyben a jelentkező bemutatja a képzésen történő részvétellel kapcsolatos motivációját.

Az interaktív tréning során a résztvevők univerzális előadói és elemző készségekkel gyarapodnak, megismerkednek magának a vitának a műfajával, mélyebb megértést nyernek az érvelés és a meggyőzés alapjairól, és szert tesznek a vitázás és a vitaoktatás gyakorlati eszköztárára, ideértve az érvelési hibák feltérképezését, a vita alapvető műfajainak (pl. törvényszéki, Karl Popper) megismerését, illetve mindezek kipróbálását.

A tréning ütemterve:
I. Képzési hétvége (2019. november 29. – december 1.)
II. Önállóan szervezett vitaalkalmak (2019. december 2. – 2020. május 21.)
III. Kontaktalkalom (2019. február során)
IV. Utánkövető hétvége (2020. május 22–24.)

A képzéssel, ill. a felvételivel kapcsolatban esetlegesen felmerülő valamennyi kérdést a vitaakademia “KUKAC” mcc “PONT” hu címre várjuk.

További információért és a jelentkezéshez látogasson el a http://vitaakademia.mcc.hu oldalra.