Olvasási idő: 2 perc

Két MCC-s diák is részese volt a Párizsban megrendezett Cross-Examination Moot Court jogi versenyen, Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar színeiben induló három fős csapatnak, amely a dobogó második fokára állhatott. Az ezüstérmes csapat tagjai Dudás Márk Társadalom- és Történelemtudományi Iskola hallgatója, Kozma Gábor Levente, Magánjogi Műhely tagja és Muraközy Balázs a JÖSZ hallgatója voltak.

A második helyezésen túlmenően Kozma Gábor Levente a Compass Lexecon legjobb szakértői keresztkihallgatásért járó különdíját is megkapta. A Cross-Examination Moot Court verseny olyan jogi szimulációs megmérettetés, ahol jogi képzésben résztvevők, például joghallgatók, vesznek részt. A résztvevőknek a feladatuk, hogy szimulált bírósági ügyeket dolgozzanak fel, melyek valós tárgyalási helyzeteket utánoznak. Több hónapnyi intenzív készülést követően a selejtezők, nyolcaddöntő, negyeddöntő és elődöntő után a november 8-án megtartott döntőig jutott el a csapat, ahol India legjobb jogi egyetemével, a NALSAR Egyetemmel mérkőzött meg. A csapatoknak egy 250 oldalas jogesetet kellett feldolgozniuk, melynek tematikáját egy repülőtérépítési koncessziós szerződés adta.  

Többek között olyan neves egyetemeket előzött meg a versenyen a három fiatal, mint a London School of Economics (LSE), a Queen Mary University of London, a Science Po, a University of Houston Law Center és a Leipzig University. 

A felkészítést folyamatában is részt vett az MCC, hiszen Dr. Sándor Lénárd a Nemzetközi Jogi Műhely vezetője, valamint Dr. Korom Veronika ügyvéd és választottbíró is szerepelt a felkészítőtanárok listáján. Rajtuk kívül a PPKE JÁK intézmény tanárai Dr. Raffai Katalin Edit, Unger Anikó, Dr. Katona Klára tanárnők, illetve Dr. Szalai Ákos segítette a diákokat a felkészülésben, valamint jelentősen hozzájárultak a dobogóra kerülés sikeréhez: dr. Csajági Tímea és dr. Faludi Zoltán ügyvédek a Wolff Theiss Ügyvédi Iroda részéről; dr. Dózsa Dániel a Queritius Ügyvédi Iroda részéről; dr. Burai-Kovács János, a MKIK mellett működő Állandó Választottbíróság elnöke; dr. Pap Kristóf, a NYU Egyetem hallgatója; valamint Daniela-Olivia Ghicajanu, a Georgetown Egyetem oktatója is.