Olvasási idő: 2 perc

Develent kurzusokkal folytatódott a Roma Tehetség Program képzési hétvégéjének második állomása.

A program felépítése változatos kurzusrendszert kínál a fiatalok számára. Egyik hónapban szakmai kurzusok, még a másikban a Develent csapatával karöltve dolgoznak együtt a kurzusokon. Ezen a hétvégén többek között a Tanulásmódszertan, Önmenedzsment, Önbecsülés személyiség fejlesztő tréningjei várta a fiatalokat.

Szombat délután pedig egy izgalmas interaktív beszélgetésen vehettek részt az RTP-s fiatalok.

A kerekasztal témája „A tehetséggondozás intézményei” voltak. A vitaindító előadást Antal István az RTP igazgatója tartotta, aki statisztikai adatok felhasználásával világított rá, a köz-, valamint felsőoktatásban tanuló roma fiatalok számának alakulására.

Ezt követően két vendég, Káli-Horváth Kálmán a Reforom igazgatója és Oláh Zsolt a Jezsuita Roma Szakkollégium szakmai vezetője osztották meg nézeteiket, tapasztalataikat a témában. A vendégek kifejtették álláspontjukat az említett intézmények céljáról, illetve a társadalomban betöltött szerepükről. Mindketten egyetértettek a tehetséggondozó intézmények fontosságában, valamint a roma fiatalok tanulmányaiban betöltött jelentőségükről.

Kulturális és szakmai élményekben gazdag hétvégét tudhat maga mögött az RTP-s csapat.