Olvasási idő: 2 perc

Utazásunk hetén két előadásra is sor került a Roger Scruton Memorial Lectures keretében.

A hallgatóknak lehetősége nyílt a betekintésre a kortárs művészet problémáinak a témájába Lionel Shrivel amerikai bestseller író és újságíró előadásában, aki amellett érvelt hogy a kierőszakolt diverzitási kvóták és a korlátozó intézkedések káros hatást gyakorolnak az autentikus művészetre. A második előadás folyamán Peter Thiel, világhírű vállalkozó, filantróp és író a PayPal, a Palantir Technologies és a Founders Fund társalapítója osztotta meg a gondolatait a sokszínűség szerepéről és mítoszáról korunk társadalmában.

Hallgatóink betekintést nyerhettek az oxfordi egyetem működésébe a Christchurch College meglátogatásán keresztül, illetve Jane Cooper doktorandusz hallgató prezentálásában. James Orr professzor, a Cambridge Egyetem oktatója pedig munkaebéd keretén belül osztotta meg gondolatait filozófiáról és vallásról.

A szakmai programok mellett természetesen adtunk időt arra is, hogy megismerkedjünk a várossal. Lehetőséget kaptunk arra is, hogy megtekintsünk az Ashmolean múzeum és

Természettudományi Múzeum lenyűgöző művészeti, történeti és archeológiai gyűjteményét, ezen felül meghallgattuk a New College kápolna kórusának előadását az este folyamán.