Olvasási idő: 5 perc

Az elmúlt egy év alatt több alkalmunk is volt tartalmasan eltölteni az időt, és aktívan tevékenykedni az MCC-s közösségben.

"Az elmúlt egy év alatt több alkalmunk is volt tartalmasan eltölteni az időt, és aktívan tevékenykedni az MCC-s közösségben. A legutóbbi ilyen esemény a 2019. július 4-7 között megrendezett VIBE Fesztivál volt, ahol önkéntesként segíthettük az MCC sátorban zajló különböző programok és tevékenységek lebonyolítását. 

Az idei nyaramat mindenképpen egy fesztivállal szerettem volna kezdeni, ami köszönhetően az MCC-nek meg is valósult. Annak ellenére, hogy önkéntesként indultam el a VIBE Fesztiválra bőven volt idő szórakozni és kikapcsolódni az esti koncertek, bulik, különböző Koli programok által, míg napközben hasznosnak is érezhettem magam, hiszen az MCC sátorában aktívan zajlottak a különböző tevékenységek. 

Napközben folyamatosan vártuk az érdeklődőket, akik különböző kvízeket és játékokat próbálhattak ki, amelyek által megismerhették a collegiumot és nyereményeket is tartogattak az ügyesebbeknek. Az egyik kvíz az érdeklődők műveltségét tette próbára, ami alatt az MCC tehetséggondozó programmal is megismerkedhettek. A másik kvíz az áltudományosságról és az álhírek terjedéséről szólt, amely a kritikai gondolkodást tesztelte. A kvízek mellett egy memóriajátékunk is volt, amely kevésbé ismert, ám jelentős 20. századi magyar személyeket mutatott be a magyar történelemből és irodalomból. A nyereményjátékokon kívül olvasósarokban pihenhettek meg az sátorba betévedők, akik érdekes könyvek és magazinok közül válogathattak, amelyekkel én biztosan egész nap ellettem volna. A tevékenységek mellett az érdeklődők bátran kérdezhettek minket az MCC működéséről és a különböző tehetséggondozó programjairól.  

A fesztivál ideje alatt nem csak azok tanulhattak új dolgokat, akik részt vettek a tevékenységeinken, hanem mi is. Folyamatosan új emberekkel beszélgethettünk, ismerkedhettünk, valamint a kvízek és a memóriajáték javítókulcsával is folyamatosan összetalálkoztunk, így nem csak szórakoztunk és segítettünk, hanem tanultunk is. Szerintem ez az a mondat, ami igazán megragadja, hogy milyen volt a fesztiválon MCC-sként önkénteskedni. 

Lassan egy éve már, hogy az MCC Kolozsvári Egyetemi Program diákjai vagyunk ahol, ha aktívan kivesszük a közösségi életből a részünket, egyre több lehetőség nyílik meg előttünk. Ezek a lehetőségek fontosak, hiszen másképp nem kerülünk új helyzetekbe, amelyekben tapasztalatokat és tudást szerezve lehet fejlődni. Az MCC ilyen fejlődési lehetőségeket kínál számunkra, amelyet a VIBE-on is szívesen hangoztattam az érdeklődőknek. Ősszel, másodévesként a szakirányos oktatással folytatjuk tovább, ahol még több lehetőség, támogatás és barátság vár ránk. "

 Bocz Henrietta Nóra,
Erdélyi Tanulmányok szakirány, MCC
Humán Erőforrás Menedzsment, BBTE

"Idén nyáron nekünk, mint KEP-es diákoknak lehetőségünk nyílt részt venni az immáron harmadik alkalommal megrendezett Vibe fesztiválon, viszont kicsit másképp, mint eddig - az MCC csapatát erősítve. 

A sátrunk a Koli parton, közvetlen a bejárat mellett helyezkedett el. Első nap gyorsan otthonosabbá varázsoltuk a kis helyünket, babzsákokkal, néhány asztallal és könyvespolcokkal, amelyekre érdekes olvasmányokat tettünk ki az arra tévedő fesztiválozók számára. A sátorra képeket akasztottunk fel, hátoldalukon leírással, amelyek 20. századi, sokak által még ismeretlen hősök rövid élettörténetét írta le. Ezek egy memóriajáték részét képezték, amelyet két játékos játszhatott egymás ellen, persze értékes jutalmakért cserébe, bemutatva ezzel a Mathias Corvinus Collegium, a Mandiner és a Nemzeti Emlékezet Bizottság közösen, hamarosan kiadásra kerülő Magyar hősök című kötetét. Ezen kívül a látogatók izgalmas kvízeket tölthettek ki az interneten terjedő álhírekkel, illetve az MCC-vel kapcsolatban. 

Az elkövetkezendő három nap során ezzel a felállással fogadtuk az érdeklődőket, az elején mi próbáltuk becsábítani a fesztiválozókat vagy az éppen strandról érkezőket, de a második és harmadik napon már alig győztük javítani a kvízeket és vezetni a játékokat. Minden nap délelőtt kezdtünk és késő délután pakoltunk össze, természetesen este jöhettek a jólmegérdemelt koncertek és a buli, amit méginkább tudtunk élvezni, hiszen tudtuk, hogy aznap mennyi érdeklődőnek tudtunk válaszolni a kérdéseire, mennyi nyereményt oszthattunk ki és milyen sok mosolygós arcot köszönthettünk a Vibe MCC-s birodalmában.

Összességében, én nagyon jól éreztem magam, jó volt a csapat és az, hogy a szórakozás mellett hasznos időtöltéssel és pörgéssel teltek a napok. Úgy hallottam jövőre is lesz Vibe, aminek remélem az MCC is része lesz."

 Győri Anett
Nemzetközi kapcsolatok és gazdaság szakirány. MCC
Menedzsment, BBTE