Olvasási idő: 2 perc

Újabb sikeres képzési hétvégét zárt a Női Közéleti Vezetőképző Program. Az online térben megvalósult intenzív képzési programon a résztvevők készségfejlesztők segítségével, előadás sorozatokkal gazdagíthatták tudásukat.

A három napos programot Francesco Giubilei (Italian Conservative Foundation "Fondazione Tatarella", Visiting Fellow, MCC) előadása nyitotta meg, amelynek központi témája az Európai Unió nemzetfogalom megközelítési lehetősége volt. 

     

Ezt követően a szentpétervári Prof. Vsevolod Rozanov (MCC, Visiting Fellow) készségfejlesztő programpontján stresszmenedzsment és egyensúly témában tartott érdekes előadást,  majd a kommunikációs hatékonyságot érintő tréning következett. 

A Női Közéleti Vezetőképző program második napján, az MCC Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért szervezett kerekasztal-beszélgetést. A beszélgetés meghívottjai, Eva Majewski német szövetségi minisztérium szenior policy menedzsere (Federal Ministry for Economic Cooperation and Development) és Ellen Demuth a rajna-vidék-pfalzi parlament CDU frakcióvezető- helyettese voltak. Az inspiráló kerekasztal-beszélgetés főként a Leadership&politics téma köré szerveződött.

A képzési nap utolsó részében Dr. Stöckert Dávid (kommunikációs tanácsadó, tehetséggondozásért és közösségépítésért felelős kollégiumigazgató, MCC) által vezetett intenzív tréningnek köszönhetően A Coaching és mediációs technikák alkalmazásának folyamataival és különböző stratégiákkal ismerkedtek meg a résztvevők. A tréningen megszerzett tudást főként személyes vezetői készségek fejlesztésére fordíthatják majd.

A Női Közéleti Vezetőképző program záró képzési napján valós élethelyzeteken alapuló szimulációs workshop segítette a résztvevőket képességeik fejlesztésében. A krízisszituációkban történő vezetői döntéshozatallal kapcsolatos feladatokat, a szimulációs helyzetgyakorlatot Homor Fatima, Principal Investigator, Corvinus University Radboud University, PhD Researcher vezette.

Köszönjük a képzés előadóinak, a meghívottaknak, valamint a résztvevőknek a kiemelkedően színvonalas és inspiráló szakmaiságot, amely sikeressé tette a Női Közéleti Vezetőképző negyedik képzési alkalmát.