Olvasási idő: 3 perc

Az MCC Középiskolás Programja 2018-ban is megtartotta szokásos Téli Táborát, amelynek helyszíne ezúttal Szolnok volt.

Az MCC Középiskolás Programja 2019-ben is megtartotta szokásos Téli táborát, amelynek helyszíne ezúttal Szolnok volt. A táborról Takács Ádám KP-s diákunk készített beszámolót:

"Bár nekem ez volt az első téli táborom, a többi KP-s barátom beszámolói miatt már nagyon vártam, hogy végre én is ilyen élményeket szerezhessek. A tábor felülmúlta az elvárásaimat, azonban túl hosszú lenne most mindent elmesélni, így csak a legjobb élményeimet gyűjtöttem össze.

Rögtön a megérkezésünkkor megismerhettük a várost, hiszen egy 3 km-es séta vezetett a táborhoz. Szerencsére az eredetileg tervezett városnézésre csak másnap került sor, így a péntek délután a szellemi fejlődésé volt, vagyis a vitáé. Nagyon tetszett, hogy mi választhattuk ki a tételmondatokat, igazán tartalmas vitákban volt részünk. 3-3 fős pro és kontra csapatok vitáztak bírák és közönség előtt. A felkészülés után mindkét oldal 3 perces nyitóbeszéddel kezdett, majd egy 8 perces rész következett, ahol a csapatok egymástól kérdeztek. Zárásként a pro és a kontra csapat is 2 percben összefoglalta a főbb érveit, végül pedig a bírák eldöntötték, hogy melyik csapat nyert.

A másnapi városnézés is kalandosra sikerült. Felkerestünk egy cukrászdát, ahol sajnos annyian voltak, hogy beülni nem tudtunk, helyette egy kiadósat sétáltunk a városban. Este következett a tábor fénypontja, a KP Drama Time. A csapatomnak a Micimackót kellett előadnia bűnügyi thrillerként. Nagyon élveztem az ötletelést és a közös munkát, a visszajelzések alapján pedig a jelenet is jól sikerült. A többi csapat előadása is fergeteges volt, így ez a program tényleg méltón koronázta meg a tábort. Nem volt már más hátra, mint a hajnalig tartó sorsfordító és világmegváltó beszélgetések.

Vasárnap reggel mindenki álmosan összepakolt, elbúcsúzott, majd keserédes hangulattal elindult hazafelé.

Tehát az idei Téli Tábor is nagy siker volt. A programkínálatot most is a bőség és a minőség jellemezte, mint ahogy azt már megszokhattuk az MCC-től. A tábornak köszönhetően rengeteg új élménnyel gazdagodtam, és mind lelkileg mind szellemileg fejlődhettem. Örülök, hogy részese lehettem, ha pedig egy mód van rá, akkor jövőre is mindenképpen jönni fogok, és erre buzdítok mindenki mást is!"

 Takács Ádám
Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium