Olvasási idő: 3 perc

Az MCC KP csapata ismét részt vett a Demokráciajátékon.

2018. március 1-én az MCC Középiskolás Program 20 főből álló csapata az Országházba utazott, hogy három másik, középiskolásokból álló frakcióval vitassa meg a Demokráciajáték szervezői által megadott törvényjavaslatot. A rendezvény a magyarországi törvényhozási folyamatot szimulálja, melyben az egyik frakció által beadott törvényjavaslatot tárgyalták a pártok különböző, a diákok által megfogalmazott törvénymódosítási javaslatok alapján. Az MCC Középiskolás Programjából szerveződő csapat az egész nap folyamán aktívan és a többi párttal együttműködést keresve érvényesítette véleményét és frakciója érdekeit, melynek eredményeként a Parlament megszavazta törvénymódosítási javaslatukat.

Az esemény sajtóösszefoglalója

2018 március 1-én újra megrendezésre került az Országgyűlés munkáját modellező Demokráciajáték, melynek keretében a résztvevő iskolák különböző pártok színeiben képviselhették magukat.
Ezen a napon a kormánykoalíciót a Mathias Corvinus Collegium (Ősz-ülők Társasága), valamint a Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium (Téli Menedék Fórum) adta, az ellenzék oldalán pedig a Csurgói Kolping Nagyváthy János Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola (Tavaszi Megújulás Szövetség) és a Miskolci Földes Ferenc Gimnázium (Jövő Nyárért Egyesülés) foglalt helyet.
Ez alkalommal a pártok a digitális tudat bevezetéséről tárgyaltak, mely javaslatot a Tavaszi Megújulás Szövetsége nyújtotta be.
Bizottsági- és frakcióülések sorozatát követően az összegző módosító javaslat megszavazása nagy egyetértéssel, 62 igen, 7 nem és 3 tartózkodással zárult, majd az ez által némi korrekcióval módosult törvényt pedig 50 igen, 24 nem és 1 tartózkodással fogadta el az Országgyűlés. A pártok olyan kompromisszumra jutottak, amely minden félnek megfelelt, s ugyan a kézírást nem törölték el, de a gépírás bevezetésre került az iskolákban.
A nap lezárásaként a pártok sajtótájékoztatók keretében értékelték az aznapi eseményeket.