Olvasási idő: 3 perc

2018 októberében indul el intézményünk Kolozsvári Egyetemi Programjának (KEP) első évfolyama.

2018 októberében indul el intézményünk Kolozsvári Egyetemi Programjának (KEP) első évfolyama. A hároméves képzés azokat a szakmailag kiemelkedő, Kolozsváron tanuló, magyar, elsőéves egyetemistákat szólítja meg, akik döntéseikért felelősséget vállalva szeretnének közösségükért tenni. A felvételt nyert hallgatók a képzés végén olyan elméleti és gyakorlati tudással fognak rendelkezni, amely kiemelkedő szakemberekké teszi őket saját szakterületükön.

Az idei évfolyamba 39 hallgató jelentkezett, akik a felvételi során egy logika- és szókincstesztet töltöttek ki, majd egy beszélgetésen vettek részt, végül pedig a négy meghatározott felvételi téma közül bemutattak egyet a felvételi bizottságnak. Szó esett többek között a médiakonvergenciáról, de érveltek a készpénzhasználat és a bankkártyás fizetés ellen és mellett is. Megosztották gondolataikat a külföldi továbbtanulási hajlandóság és a kivándorlás kapcsolatáról vagy az EU demokratikus működését érintő aktuális kérdésekről is.

Végül 16 diák nyert felvételt a programba, akiket a megnyitón Lánczi Péter ügyvezetőigazgató-helyettes köszöntött. Az este folyamán az ismerkedésé volt a főszerep, hiszen először volt együtt a csapat. Ugyanakkor Lánczi Péter beszédében felhívta a diákok figyelmét arra, hogy nem csupán nagy lehetőséget , hanem felelősséget is kaptak a programba való bekerüléssel. A képzés az MCC budapesti Egyetemi Programjához hasonlóan interdiszciplináris, így a 16 fő között megtalálhatóak joghallgatók, HR szakosok, bölcsészek, kommunikáció szakosok, közgazdászok, valamint fizikusok is.

Az MCC Kolozsvári Egyetemi Program következő rendezvénye az új évfolyam számára az október 12. és 14. között megszervezett Gólyatábor lesz, amelyben a csapatépítésre helyezzük a hangsúlyt. A program első szakmai és idegen nyelvi (angol és román) képzései október elején indulnak, melyek között helyet kapnak az első hónapban a Politikai filozófia és a Közgazdaságtan kurzusok. 

A kolozsvári MCC-s collegisták és a program szervezői már izgatottan várják, hogy oktatóinkkal elinduljon az első év a Kolozsvári Egyetemi Programban, amely sok kihívást, tudást és rengeteg színes programot kínál számukra..