Olvasási idő: 2 perc

A Mathias Corvinus Collegium immáron 28 éve biztosítja a legtehetségesebb magyar fiatalok ingyenes tehetséggondozását. Oktatási programja az általános iskola ötödik osztályától kezdve az egyetemi tanulmányokig érhető el. Az indulás óta számos olyan hallgató végzett az intézményben, akik általános iskolás koruktól az MCC tanulói voltak, az MCC Életút portréfilm három ilyen diákot mutat be közelebbről.

Akaró Rafael, Drávai Szilveszter, valamint Molnár Gábor egyetemi hallgatók az ország különböző pontjain élnek, egy valami azonban közös bennük: mindhárman a Mathias Corvinus Collegium tanulói általános iskolás koruktól fogva. Történetük jól bemutatja, hogy miként is segíti az MCC a tehetséges fiatalokat, hogy miként kezd révbe érni a csupán pár tucat hallgatóval, 1996-ban alakult intézmény célkitűzései.

Keresztény vagyok és nekem a legelső dolog az Jézus Krisztus az életemben és az MCC teljesen összeegyeztethető vele – vélekedett a pécsi képzési központ hallgatója, Akaró Rafael hozzátéve, hogy már az FIT-es felvételin látta, hogy az MCC teljesen más mint, amihez a közoktatásban hozzászokott. A Budapesten tanuló Drávai Szilveszter az oktatás gyakorlat orientáltságára hívta fel a figyelmet. Az MCC legfőképpen közösséget, barátokat adott, illetve lehetőségeket, amelyekre máshol nem tehettem volna szert – mondta. Napi szinten neves cambridge-i és Nobel-díjas oktatókkal találkozhatok – jegyezte meg a miskolci képzési központ hallgatója, Molnár Gábor. Véleménye szerint az MCC minden lehetőséget megad arra, hogy a tanulókat segítse saját céljaik elérésében.

A Mathias Corvinus Collegium jelenleg 28 helyszínen van jelen Kárpát-medence-szerte, valamint Brüsszelben, amellyel több, mint 7300 diák ingyenes tehetséggondozását látja el. Az intézmény célja, hogy minden tehetséges diáknak lehetőséget biztosítson anyagi, családi, valamint földrajzi hátterétől függetlenül.