Olvasási idő: 1 perc

Az MCC diákokból álló delegációja idén ősszel is ellátogatott a nemzetközi NatCon konferenciára, mely szeptember 11-13 között került megrendezésre az Amerikai Egyesült Államokban, a napfényes államban, Floridában, azon belül is Miamiban.

A konferencia során a diákok betekintést kaphattak az amerikai konzervatív közösség egy csoportjának gondolatairól, jövőképéről, megismerhették az amerikai beszédstílust és érvelésrendszert, illetve találkozhattak több jelentős szereplővel is az államokbeli politikai életből, mint például Gov. Ron DeSantis-al, Sen. Rick Scott-al, Peter Thiel-el, Carlos Roa-val és Katy Faust-al. Orbán Balázs, az MCC kuratóriumi elnöke a “Woke World Order” című panelben képviselte hazánkat, ismertette az EU helyzetét, valamint felvázolta Magyarország álláspontját.

Fontosnak tartjuk, hogy diákjaink megismerjék az amerikai kultúrát, ezért a konferencia mellett ellátogattunk a History Miami Museum-ba, az Art Deco negyedbe, valamint előadást hallhattunk a térség gazdasági helyzetéről Magyarország Miami Alkonzulátusán is.