Olvasási idő: 1 perc

A festői szépségű Dunakanyar városait, Esztergomot és Visegrádot látogatták meg a hétvégén az MCC diákjai. Az Esztergomi bazilika, a Szent István tér, a visegrádi Királyi Palota, a Fellegvár, a Salamon-torony bejárása mellett, a Szent György lovagrend tagjai egy látványos lovagi tornát mutattak be, hogy miképpen küzdöttek a harcosok a király és a királyné kegyeiért a 14. századi Visegrádon. A legbátrabbaknak lehetősége volt a középkori fegyvereket a lovagok segítségével kipróbálni.

Visegrád nagyon fontos állomás volt Makovecz Imre, Kossuth- és Ybl Miklós-díjas magyar építész, a magyar organikus építészet megteremtőjének életében. Több épületet tervezett a városban ezek közül a Visegrádi Magyar László Tornacsarnokot és a Mogyoróhegyi Éttermet alaposabban is megismerhették a diákok a városi séta alkalmával, melyet Gersonde-Finánczy Zsófia idegenvezető kísért.  

A hétvégén megtett kilométerek alatt sok új helyismerettel bővülhetett a résztvevők tudása. Mindezek mellett csapatépítő játékok és jókedv kísérte végig a programot.