Olvasási idő: 2 perc

Újabb sikeres karitatív akciót szervezett a szekszárdi MCC. Az intézmény diákjai a szülőkkel kiegészülve csillagászati élményprogramon vettek részt. Az egész délutános foglalkozás keretében az Utazó Planetárium csapata a Naprendszer bolygóiról tartott ismeretszerző előadást, sőt még azt is elárulták, mi szükséges ahhoz, hogy valakiből űrhajós lehessen. 

Vecsei Ákos robotika oktatónk segítségével nem csupán Marsjáró robotokat építtethettek a résztvevők, de a különleges masinákat programozhatták is. Fockter Zoltán csillagász a diákoknak mesélt az egyik legismertebb csillagkép, Perseus legendájáról, majd közösen egy kötél segítségével megformáltak néhány csillagképet.

Boldog Ádám csillagász a szülőkkel megismertette az égen található állatövi jegyeket, majd "téridő trambulin" segítségével szemléltette a bolygók elliptikus pályáját. A szekszárdi MCC munkatársai, diákjai, a szülőkkel kiegészülve a Szekszárdi Humánszolgáltató Központ szociális hálójában lévő családok részére tartósélelmiszer adományt gyűjtött és adott át a szervezet képviselőjének.