Olvasási idő: 2 perc

Május: félévik, túl sok eső, rohanás. Még sosem vártam ennyire, hogy kiszabaduljak a mindennapok forgatagából, és részt vegyek egy MCC-s e-KP-szombaton.

"Május: félévik, rendezvények, túl sok eső, rohanás. Még sosem vártam ennyire, hogy kiszabaduljak a mindennapok forgatagából, és részt vegyek egy MCC-s e-KP-szombaton, ahol sok kedves ismerőst láthatok viszont. A mostani képzés témája különösen felkeltette az érdeklődésemet, ugyanis egy nagyon aktuális eseményt, az európai parlamenti választásokat és az Európai Unió működését dolgozta fel.

A napot ismerkedős játékokkal kezdtük, nagyon jól szórakoztunk, ismerkedtünk, és sokat nevettünk a játékok során.

A második előadásra még befutottak néhányan, és a családias hangulatot megőrizve igyekeztünk minél többet megtudni az Európai Unió működéséről. Ebben dr. Toró Tibor egyetemi adjunktus és politológus volt segítségünkre felettébb hasznos előadásával.

A csodás pizzaebédet követően egy szimulációs játék során mi is EP-képviselők lehettünk, frakciókat alakítottunk, és össze kellett állítanunk egy öt témából álló napirendet. Érdekes volt megfigyelni, hogyan változtak az egyéni listák a frakcióban, majd pedig a végső egyeztetésen. Nagyon jól éreztem magam a játék során, jókat tudtunk beszélgetni a különböző napirendi pontokról, végül pedig sikerült egy olyan listát összeállítani, amit mindenki a magáénak érezhetett.

Az utolsó pillanatig senkiben sem tudatosult, hogy tulajdonképpen ez volt a tanév utolsó e-KP-szombatja, de a szomorú felismerés után vígasztalt minket a tudat, hogy a nyári táborban, meg a jövő tanévi hétvégéken még találkozhatunk. 

A hazafelé zakatoló vonaton pedig csak arra tudtam gondolni, milyen jó dolog ez az MCC. "

 Szabó Kincső, Márton Áron Gimnázium