Olvasási idő: 2 perc

A Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért igazgatója a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült.
 
Dr. Bauer Bencének, a Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért igazgatójának a köztársasági elnök – miniszterelnöki előterjesztésre – MAGYAR ARANY ÉRDEMKERESZT polgári tagozata kitüntetést adományozott március 15-én a magyar-német kapcsolatok erősítése érdekében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként.
 
Bauer Bence Budapesten született 1979-ben, de több mint 20 évet élt Németországban, ahol jogi egyetemet végzett, s jogi szakvizsgát tett le. Idehaza az Andrássy Egyetemen szerzett posztgraduális képesítést az összehasonlító állam- és jogtudományok területén. 10 évig dolgozott a Konrad-Adenauer-Stiftung kötelékeiben, ahol a magyarországi képviselet projekkoordinátoraként és képviseletvezető-helyetteseként többek között az itthoni képzési programokért, a gyakornok- és ösztöndíjrendszerért, a partnerkapcsolatokért, valamint a politikai beszámolókért és anyagokért felelt. Előtte Brüsszelben első közép-európaiként vezette az Európai Néppárt hallgatói szervezetét (European Democrat Students), a kontinens legnagyobb politikai egyetemista szervezetét, s e kapacitásában tagja volt az EPP politikai közgyűlésének is.