Olvasási idő: 2 perc

Az MCC Média Iskola tanulói látogatást tettek a spanyol Képviselőházban, illetve a magyar Nagykövetségen, ahol szó esett többek között az oktatási és kulturális diplomata munkáról, valamint hazánk és Spanyolország gazdasági és diplomáciai kapcsolatáról.

A tanulmányút során a diákok különböző előadások és szakmai beszélgetések során nyerhettek mélyebb betekintést Spanyolország XX. századi történelmébe, a spanyol aktuálpolitikába, és a 2013-ban alakult új politikai erő, a Vox párt kommunikációs stratégiájába. Emellett megismerhették a Foro Madrid nemzetközi szövetség munkáját, amely fő feladatának a latin-amerikai államok szabadságért, demokráciáért és a jogállamiság védelméért folytatott küzdelmének támogatását tekinti.

Egy tartalmas kerekasztal-beszélgetés során helyi médiumok - Libertad Digital, The Objective, El Debate, La Gaceta és az El Español - újságíróinak segítségével kaptak választ a spanyol médiával kapcsolatos kérdéseikre.

A napsütötte Retiro Park, a nyüzsgő El Rastro börze és a spanyol főváros emblematikus látványosságainak bejárása mellett a Média Iskolások egy flamenco est keretében nyerhettek bepillantást az ország kultúrájának egyik esszenciális, érzelemdús elemébe.