Olvasási idő: 1 perc

A péntek estét középiskolásaink közösségépítő, játékos feladatokkal és az előző hónap projektfeladatainak bemutatásával nyitották meg, míg az egyetemisták Sörös Iván előadásán vettek részt, aki az NKE Közigazgatás-tudományi Doktori Iskola doktorandusz hallgatója és a Belügyminisztérium Társadalmi Felzárkózásért Felelős Helyettes Államtitkárságának főosztályvezetője.

Az előadásában a Hanns Seidel Alapítvány által is támogatott Példakép tábort elemezte, majd kerekasztal beszélgetéssel zárult a program, melyet a Roma Tehetség Program igazítgatója moderált. Az előadó mellett részt vett rajta Fixl Renáta, a Hanns Seidel Alapítvány irodavezetője és Varga Krisztina, a tábor főszervezője. A eseményt megtisztelte Dr. Markus Ehm, az Hanns Seidel Alapítvány regionális vezetője és Dr. Bauer Bence, a Magyar-Német Intézet igazgatója.

A szombati napon középiskolás diákjaink különböző tanulási készségeket fejlesztő kurzuson vettek részt. A hallgatók pedig a "Logika, Közgazdaságtan, Nemzetpolitika és nemzetközi kapcsolatok" kurzusokon vettek részthallgatták. A napot lézerharccal zárta az RTP.

Az utolsó napon a "Tudományos dolgozatok készítésének technikája" és a "Kommunikációs készségfejlesztés" kurzusokat hallgatták meg az egyetemisták.