Olvasási idő: 1 perc

A Janus Pannonius Programév diákjai múlt héten Dél-Lengyelországban jártak tanulmányúton, amely során három nap alatt megismerhették a térség történelmét és aktuális kihívásait is.

Csütörtökön még az utazásé volt a főszerep: estére érkeztünk meg krakkói szállásunkra, majd a közös társasjátékozás után nyugovóra tértünk. Pénteken reggel az auschwitz-birkenaui koncentrációs táborok felé vezetett az utunk, ahol idegenvezető segítségével jártuk körbe a megrázó eseményekről tanúskodó helyszínt. Szombaton délelőtt Krakkó belvárosának és magyar vonatkozásainak megismerésével folytattuk tanulmányutunkat, amelyet a helyi idegenvezető tett még izgalmasabbá és tanulságosabbá. Betekintést nyerhettünk Lengyelország múltjába és épített örökségébe: meglátogattuk a Mária-templomot, illetve a Wawel-t is, de a Visztula parti séta is felejthetetlen volt.

Délután a UNESCO világörökség listáján szereplő Wieliczka sóbányát tekinthettük meg, ahol 135 méterrel a felszín alá is eljuttattuk az MCC jó hírnevét. Az élménydús nap lezárását követően, vasárnap reggel indultunk vissza az MCC budapesti központjába.