Olvasási idő: 5 perc

Hogyan is lehetne jobban leírni az MCC nyári táborát, ha nem úgy, mint a legeslegjobb nyári tábor, ami valaha volt, van és lesz?

"Hogyan is lehetne jobban leírni az MCC nyári táborát, ha nem úgy, mint a legeslegjobb nyári tábor, ami valaha volt, van és lesz? Az idei nyári tábor Börzsönyben került megrendezésre és a kisinóci turistaház fogadott minket vendégül.

Mi, az erdélyi csapat 13-án este indultunk, hogy neki vágjunk a hosszú útnak. Nem volt egyszerű, hiszen nem tudtuk kipihenni magunkat az éjszaka folyamán. Egyrészt azért, mert világot megváltó eszmecseréket folytattunk, másrészt, mert a buszt ugye nem alvásra tervezték. De szerencsésen megérkeztünk 11 óra körül és kezdődhetett a regisztráció. Mindannyian kaptunk egy karszalagot, ami azt jelölte, hogy melyik csapathoz fogunk tartozni a táborban. 

Az első program ezután, az ice breaking játékok voltak, amely során lehetőségünk volt kicsit megismerni egymást. Ez nem volt egyszerű, hiszen közel 80 diák vett részt az idei rendezvényen. Viszont, úgy gondoljuk, hogy mindenki nagyon élvezte ezeket a játékokat. Mi szívesen játszottunk volna többet is, de hát az idő, ugye, nagyúr.

Az ismerkedős játékok után a csapatépítő játékok következtek, amikor összeálltunk a karszalagok szerint csapatokba. Már az elején lehetett érezni, hogy mennyire erős a csapatszellem. Este pedig, a vacsora után, a tábor első megmérettetésére került sor: a Top-shop játékra. A feladat egyszerű: kacatokból kell valami eladhatót kovácsolni, aztán egy tv műsort lebonyolítani. Legfőbb cél természetesen a szórakozás, de a marketingre is figyelni kell ám. Szerintünk minden csapat kihozta a maximumot magából és remekül éreztük magunkat közben.

A második nap nagyrészt a szakmai programokról szólt. Szó esett Szepesi Balázs, a HÉTFA alapítója és stratégiai igazgatója által a vidékfejlesztésről, és hogy mit is takar pontosan az a kifejezés, hogy vidék. Nincs pontos meghatározás, de az biztos, hogy másmilyenek egy falu mindennapjai Magyarországon, mint Erdélyben. A következő blokkban az ENSZ-ről volt szó. Szuda Ágnes, magyarországi ENSZ ifjúsági küldött által játékosan szerezhettünk információkat az Egyesült Nemzetek Szervezetéről. Csapatokba rendeződve kérdésekre válaszoltunk, ami elég izgalmas, pláne ha a csapatod nyer. Végül részt vehettünk egy pályaorientációs programon is, amelyen szintén csapatokba rendeződve azzal foglalkoztunk, hogy milyennek képzeljük el álmaink egyetemét.

A nap fénypontja mégis az éjszakai túra volt. A csapatok az instruktoraikkal különböző időkben, egymás után indultak el megkeresni az állomásokat, ahol a tábor szervezői vártak ránk a különböző feladatokkal. Az első megállónál az volt a feladat, hogy egy olyan szerkezetet kellett készíteni ami megvédi a benne levő tojást. A második megállónál logikai kérdések vártak bennünket, majd a következő állomáson kiscsoportokra szétválva kellett imitálnunk egy általunk kiválasztott állatot és akkor kaptunk pontot, ha azt a csapat másik fele kitalálta. Ezután jött egy hosszabb út. Ezen az úton énekelgettük a csapat indulóját, beszélgettünk, ijesztgettük egymást a sötétben. Az utolsó erdei állomásnál verset kellett írnunk úgy, hogy előre megadott szavakat is bele kellett illesztenünk a kreatív rímeinkbe. Miután ezzel is végeztünk visszamentünk a szállásra, és ott ügyességi feladatokkal szereztünk pontokat.

A harmadik nap 1 órával többet aludhattunk az előző naphoz képest, 9-kor volt az ébresztő. A reggeli után az MCC kurzusvezetőivel interaktív beszélgetéseket folytattunk a kurzusokról, tudományokról, továbbtanulásról és elhelyezkedésről. Szerintünk ez a beszélgetés nagyon hasznos volt, mert megtudtuk, hogy pontosan miről szólnak az MCC kurzusai, és információkat kaptunk arról, hogy mire számítsunk egy adott kurzus felvétele után. Ebéd után jött néhány óra szabadidő. Itt volt lehetőség röplabdázásra, fürdésre, társasjátékozásra, focizásra és túrázásra az erdőben. De este jött a tábor egyik legérdekesebb programja, a Kápé DRAMA TIME. Itt a véletlenszerű sorsolás után a csapatoknak az volt a feladatuk, hogy előadjanak egy filmet. Volt Gyűrűk ura, Reszkessetek betörők!, Harry Potter, Jégvarázs, Shrek és Star Wars, amelyeket különböző műfajokban kellett feldolgozni. Ezt követően jött az eredményhirdetés: a magenta csapat már az első nap elhatározta, hogy nyerni fog és úgy is lett. Fő az elszántság és a csapatmunka.

A tábor rengeteg programot tartogatott, de nem szabad elfelejteni a szabad időket sem, amikor kedvünkre úszhattunk a medencében, röplabdázhattunk, társasjátékokat játszhattunk, tollasozhattunk, vagy csak egyszerűen beszélgethettünk és ismerkedhettünk. Összességében a tábor nagyon tetszett nekünk, felejthetetlen élmény volt és már nagyon várjuk a következőt."

 Biró Noémi, Marosvásárhely és Zsombori Péter, Székelyudvarhely