Olvasási idő: 2 perc

A Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Program évzárója keretében rendeztük meg az MCC Debate! verseny országos döntőjét.

A Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Programjának évzárója keretében került megrendezésre az MCC Debate Kárpát-medencei vitaverseny 2018-as döntője. Az évzárón köszöntőt mondott Dr. Szalai Zoltán, az MCC ügyvezető igazgatója, valamint díszvendégünk, Dr. Nyirkos Tamás, a PPKE-BTK Nemzetközi és Politikatudományi Intézet oktatója, aki ünnepélyes keretek között adta át érettségiző diákjaink programbizonyítványait.

A középiskolásoknak szóló vitaversenyen egy előre meghatározott tételmondat mentén, a helyszínen kisorsolt pro, illetve kontra állásfoglalás mellett érveltek a döntős csapatok. A döntő tételmondata: „A választásokon való részvételt általános iskolai végzettséghez kell kötni Magyarországon.”

A zsűriben helyet foglalt:

  • Dr. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter
  • Dr. Schiffer András, volt parlamenti képviselő és frakcióvezető
  • Dr. Szalai Zoltán, az MCC ügyvezető igazgatója

A döntőben végül a Grandpierre Méda, Pongrácz Bálint, Varga Zsófia alkotta "Hunglish" néven induló kontra csapat került ki győztesen. A második helyet egy hajszállal elmaradva az elsőtől, az ETABED nevű csapat hozta el az országos versenyen, melynek tagjai: Kálló Dániel, Kovács Borbála és Póka Lili.

Gratulálunk a döntősöknek! Az évzáróról, valamint a vitaverseny döntőjéről készült képösszeállítás alább tekinthető meg.