Olvasási idő: 2 perc

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Középiskolás Programja „A nagy műhely- A francia forradalom ideológiái” címmel október 9-én szakmai napot tartott.

Az MCC Tas vezér utcai központjában megrendezett eseményen több oktató, kutató is előadást tartott a diákoknak többek között történelemi, politológiai, pszichológiai, valamint az oktatásüggyel kapcsolatos támákban.

Az eseményen előadást tartott:

  1. Tóth Bálint, a Társadalom- és Történelemtudományi Iskola oktatója – „Családtörténeti pályázat”
  2. Dr. Hahner Péter, az MCC-Rubicon Történettudományi Műhely műhelyvezetője – „A francia forradalom eseményei, a korszakban megfogalmazott ideológiák”
  3. Koncz Ákos, a Megszállottak Klubjának elnöke és Kopár István vitorlázó – „Szilas-pataktól a Connecticut-folyóig” (kitartás, önmegvalósítás)
  4. dr. Aáry-Tamás Lajos egyetemi oktató, jogász, az Oktatási jogok biztosa – "Mi az oktatás célja? Miért kell egy diáknak minden hétköznap felkelnie, hogy iskolába menjen? És ha már így alakult, hogyan érezhetjük ott jól magunkat?"
  5. Pelle Veronika, a Budapesti Corvinus Egyetem Kommunikáció és Szociológia Intézetének oktatója és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság digitálisműveltség-fejlesztési munkatársa – "Kommunikációs önismeret - tudatosság - siker"
  6. Hajdu András politológus, az MCC Társadalom- és Történelemtudományi Iskolájának oktatója – "A parlamaneti választás jelentősége"
  7. Prof. Dr. Horváth H. Attila, ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának oktatója – „Problémaalapú tanulás (PBL) a mindennapokban

A Középiskolás Program által szervezett ’KP’ szombatokon tudományos, ismeretterjesztő előadásokkal és gyakorlatias, alkalmazható tudást nyújtó és készségeket fejlesztő kiscsoportos workshopokkal várjuk diákjainkat.