Olvasási idő: 3 perc

A Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Programja (MCC KP) Veszprémben tartott nyílt napot június 11-én, ahol a helyi középiskolás diákok megtapasztalhatták milyen a „KP szombat” tréningjeinek hangulata, hatékonysága.

A veszprémi MCC központban most a középiskolásoké lett a tér. Izgalmas tréningeken vehettek részt az eseményre regisztrált fiatalok. Ábrahám Zsolt (Case Solvers Kft. ügyvezetője, vezető trénere): A komplex problémamegoldás eszközei a középiskolában - Nem csak középiskolás fokon címmel vezetett problémamegoldó tréninget. Történelmi témákba ágyazott probléma megoldásokban dolgozhattak a diákok.

Vass Norbert (Modern kori történelem kurzusvezető tanár, művészeti író, kritikus, szerkesztő): Született Petrovics Sándor - interaktív irodalmi fantáziajáték című workshopon keresztül mutatta meg Petőfi Sándor egy másik arcát.

Nagy Krisztina (drámatanár): SZÓMÁGUS – Hogyan improvizáljunk váratlan helyzetben? című játékos, improvizatív tréningjén kerültek reflektorfénybe a diákok színészi képességei. Gyors reakciók, váratlan helyzetek, nagy nevetések, és rengeteg zsonglőrködés a szavakkal, szituációkkal.

„Játékos, izgalmas péntek délutánt varázsoltunk a veszprémi középiskolások életébe. Több, mint tíz intézményből érkeztek diákok hozzánk. Rendezvényünk keretében bepillantást nyerhettek a KP programunk nyújtotta képzésbe. Ízelítőt kaptak a diákok az MCC hangulatából. Reméljük sokan velünk tartanak ősszel is, s látogatni fogják Veszprémben előadásainkat, megtöltik élettel közösségi terünket, részt vesznek majd nyelvi oktatásainkon!” – nyilatkozta Széplaki Lea, a veszprémi MCC központ KP koordinátora.

Az MCC 2002-ben indult Középiskolás Programja Kárpát-medence-szerte kínál távoktatáson és szombati foglalkozásokon alapuló ingyenes képzést a középiskolás korosztály számára. A Program célja, hogy a középiskolai tananyagot kiegészítve segítse a pályaválasztást, felkészítse a diákokat a sikeres továbbtanulásra, és kezdő támogatást nyújtson egy hosszabb távú karrierút tervezéséhez is. A képzési tematika összeállításakor azokra a témakörökre és készségekre helyezzük a hangsúlyt, amik a középiskolai oktatás kereteibe kevésbé férnek bele, de az egyetemi kurzusoknak már részét képezhetik. Az oktatás mellett a diákok számára téli és nyári táborokat, tanulmányi kirándulásokat szervezünk, ahol az MCC közösségéhez csatlakozhatnak a diákok.