Olvasási idő: 1 perc

Február 22-én indult a Nemzetközi Kapcsolatok Iskola és a Média Iskola közös beszélgetés-sorozata, az Ambassador’s Talks. A félév folyamán külföldön szolgáló magyar, és Magyarországon szolgáló külföldi nagykövetekkel beszélgettünk külpolitikáról, biztonságpolitikáról, Magyarország külkapcsolatairól.

Május 11-én, dr. Kovács Orsolya Magyarország lengyelországi nagykövete volt az Ambassador’s Talks vendége.

Nagykövet asszony megismertette velünk a követség működését, és bepillanthattunk a rendkívül aktív és sokrétű lengyel-magyar kapcsolatok „kulisszatitkaiba” is. Különösen érdekes volt arról hallani, értik-e a lengyelek „Trianont”, azaz a szomszédos országokba került magyar milliók máig fennálló problematikáját. A beszélgetésben arról is szó esett, hogy a magyar kisebbségek kezelése miként határozza meg Magyarország és a Lengyelország számára ugyancsak kiemelten fontos Ukrajna és Románia kapcsolatait. 

Hallhattunk a Nagykövetség intenzív külgazdasági tevékenységéről és a megalakult Magyar-Lengyel gazdasági kamaráról is. Ez a terület is nagy figyelmet érdemel, hiszen Lengyelország hazánk negyedik-ötödik legfontosabb gazdasági partnere.

Az Ambassador’s Talks ezzel erre a félévre véget ért, de a két iskola tervezi a sikeres sorozat folytatását a következő félévben is.