Olvasási idő: 3 perc

Több, mint ezer összegyűjtött kötet, 200 fellépő, közel 800 fős közönség. - hatalmas számok, melyek mögött egy jó ügy áll. A Mathias Corvinus Collegium szegedi képzési központja a Szegedi Dómban szervezett adománygyűjtéssel egybekötött ünnepi koncertet.

Az intézmény az ünnepek közeledtével idén is megrendezte az immár több éves múltra visszatekintő, hagyománnyá váló „Mesebeli karácsony" című jótékonysági rendezvényét, melyre a segíteni szándékozókat várták a város szimbólumaként is ismert templom falai közé. A belépő egy jó állapotban lévő gyermek- vagy ifjúsági könyv volt.

Az idei koncerten összegyűjtött köteteket a Kárpátalján található Karácsfalvai Óvoda és Líceum könyvtárának javára ajánlják fel. Az intézményben lakó gyermekek számára rendkívül nehéz az értékes, magyar nyelvű irodalomhoz való hozzáférés, főként a jelenlegi háborús eseményekkel terhelt időszakban – mondta el köszöntőjében dr. Asztalos Kata, a szegedi képzési központ képviselet-vezetője. Dr. Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke megnyitó beszédében kiemelte,: az MCC "Mesebeli karácsony" koncertjei olyan célt szolgálnak, amelyhez nagy örömmel ajánlották fel idén is a Szegedi Dómot helyszínül.

Az ünnepi koncerten D. Szécsi Edit énekművész, Dóbisz Áron orgonaművész, Somogyi Kinga, az SZTE BBMK hegedű művész-mester szakos hallgatója, a Rekecsin Népzenei Együttes az SZTE BBMK Rézfúvós Quintett, az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája - Bárdos Kicsinyek Kórusa, az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája - Bartók Gyermekkar és Furulya kamara csoport, az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola Gyermekkara, az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola Vegyeskara lépett a közönség elé. 

A fellépők produkciói meghitt, ünnepi hangulatot kölcsönöztek az eseménynek, még szebbé varázsolva az adakozás örömét.

Az idei évben sikerült még több lehetőséget biztosítani a könyvfelajánlásra, ugyanis azok, akik a koncerten nem tudtak részt venni, de mindenképpen csatlakozni szerettek volna a kezdeményezéshez, valamint azok, akik egyszerre nagyobb mennyiséget szerettek volna adni, ezt a koncert előtti hetekben megtehették a szegedi központ épületében. Emellett kiemelendő, hogy több nagyobb cég is csatlakozott jótékonysági akciónkhoz, így a könyvek száma többek között az SZKT, a Hód-Mezőgazda Zrt. és az Antikvarium.hu Kft. adományaival is gyarapodott. 

Az előzetesen a központban és a koncert napján összegyűjtött kötetek száma meghaladta az ezer darabott. Az könyvek eljuttatásában az MCC beregszászi képzési központja segít majd. „Bízunk abban, hogy a felajánlott könyvekkel szebbé, boldogabbá tehetjük az ünnepet. Bízunk abban, hogy Karácsfalván békés lesz az idei és minden elkövetkező karácsony.” – fogalmazott Dr. Asztalos Kata a szegedi központ valamennyi munkatársa nevében.