Olvasási idő: 1 perc

A konfliktusok megoldásában az érzelmeink felismerése és asszertív kommunikációval történő kifejezése a legfontosabb – hangsúlyozta Fehérpataky Balázs, az MCC Fiatal Tehetség Programjának igazgatója az MCC kecskeméti képzési központjának pedagóguskonferenciáján.

A Konfliktusok az iskolában című rendezvényen workshop keretében tárták fel a résztevevők a pedagógusok lehetőségeit a konfliktusok kezelésében. Fehérpataky Balázs kérdések mentén inspiráltra együtt gondolkodásra a résztvevőket, hangsúlyozva, hogy a felmerülő konfliktusok megoldásában kulcsszerepet tölt be a kommunikáció, az egyenes beszéd.

A program során kötetlen hangulatú beszélgetésre került sor, amelynek keretében szó esett a pedagógusok helyzetéről és a pedagógussztrájkról is. A résztvevő pedagógusok fontos megoldandó problémaként vetették fel a sajátos nevelési igényű gyermekek integrált fejlesztését, amelyre több szakmai támogatást, felkészítést várnának.

A rendezvényen részt vevő pedagógusok tájékoztatást kaptak a Mathias Corvinus Collegium szakmai programjairól is, külön kitérve a Kecskeméten működő tevékenységekre.