Olvasási idő: 3 perc

Lassan hagyománnyá válik, hogy az erdélyi fiatalok számára szervezett KMDSZ Nyári Egyetem programjaiba bekapcsolódik az intézetünk kolozsvári irodája is.

Lassan hagyománnyá válik, hogy az erdélyi fiatalok számára szervezett KMDSZ Nyári Egyetem programjaiba bekapcsolódik az intézetünk kolozsvári irodája is.  

Idén augusztusban hetedik alkalommal szervezte meg a Kolozsvári Magyar Diákszövetség, a Babeș–Bolyai Tudományegyetemmel partnerségben a KMDSZ Nyári Egyetemet. A rendezvényre egyaránt jelentkezhettek középiskolások, illetve olyan diákok, akik októberben fogják elkezdeni egyetemi éveiket.

A szervezők különféle szakmai és szabadidős programok segítségével bevezették a jelentkezőket Kolozsvár forgalmas és élménydús világába, külön foglalkozásokat biztosítva a középiskolások és a leendő egyetemisták számára. A fiatalok betekintést nyerhettek az egyetemista életbe, az önkénteskedés fontosságába, egyesek most ismerték meg a várost, míg mások nosztalgiáztak a rejtélyes utcákon egy-egy régebbi élményüket felidézve.

Augusztus 25-én a két csapat meglátogatta az MCC kolozsvári irodáját is, ahol a középiskolásoknak Géczi Renáta erdélyi koordinátor mesélt az Erdélyi Középiskolás Programról, annak tevékenységéről, programjairól, majd az egyetemisták számára Likker Zsuzsanna programkoordinátor mutatta be az idén ősszel debütáló Kolozsvári Egyetemi Programot.

A két bemutatót egy online kvízjáték követte, amelynek kérdései az MCC felépítéséről és munkásságáról, illetve az intézmény által nyújtott képzésekről szóltak. Nagy volt a versenyszellem a csapatoknál, hiszen nemcsak a helyes válasz, hanem a gyorsaság is számított a rangsor felállításakor. A legügyesebb csapatok díjban részesültek, a diákok nagyon jól szerepeltek, rengeteg helyes választ adtak, és ami a legfontosabb, nagyon élvezték ezt a megmérettetést.

A program végén a diákoknak lehetőségük volt becsatlakozni egy kötetlenebb beszélgetésbe az MCC kolozsvári munkatársaival annak érdekében, hogy minél többet megtudjanak az intézményről, a programokról és bátran feltehessék a kérdéseiket.