Olvasási idő: 2 perc

Július 6-án a Táncsics Mihály Művelődési Házban rendezték meg a #Capture társadalmi felelősségvállalás témáját feldolgozó fotópályázat kiállítását.

Július 6-án a Táncsics Mihály Művelődési Házban rendezték meg a #Capture társadalmi felelősségvállalás témáját feldolgozó fotópályázat kiállítását és díjkiosztóját. Az eseményen elsőként Lánczi Péter, az MCC ügyvezetőigazgató-helyettese mondott beszédet, amelyben arra is kitért, hogy hogyan kapcsolódik a kiállítás témája a Mathias Corvinus Collegiumhoz. Az MCC két diákja, a kiállítás ötletgazdái és projektvezetői, Bauer Emese és Nagy Odett szintén egy-egy rövid beszédben foglalta össze, hogy hogyan született meg a pályázat ötlete és valósult meg a projekt. A szervezők egy rövid zenés programmal is kedveskedtek a kiállítás látogatóinak.

A #Capture címmel megvalósított kezdeményezés attól egyedülálló, hogy nemcsak a fiatal fotósoknak ad lehetőséget arra, hogy megmérettessék magukat és képeik erejével eljuttassák az üzeneteiket, hanem a különböző társadalmi szervezetek is segítséget kapnak, hogy a fényképeken keresztül bemutassák tevékenységüket.

A pályázatra beküldött fotókat szakmai zsűri értékelte. A fotópályázat nyertes pályamunkája Szabó Kata Támasz című képe lett. A fotós „felelősségvállalás embertársainkért” témában készített képe a BAGázs Közhasznú Egyesülettel való együttműködés során született. Baraté Ágnes Kukucs pajtás című képével 2., Tóth Lejla Megismerés című fotójával pedig 3. helyezést ért el. 

A fotópályázat képeiből vándorkiállítás nyílik, amely 2018. október 1-ig lesz megtekinthető. Az érdeklődők a helyszínekről a fotópályázat honlapján (www.thecapturecontest.hu) tájékozódhatnak.