Olvasási idő: 2 perc

Március 15-én a Nemzeti Ünnepünk alkalmából, a Janus Pannonius Program kezdeményezésére egy jótékonysági ünnepi előadásra került sor a budapesti MCC Hunyadi Mátyás termében.

A " Ki a Tisza vizét issza, vágyik annak szíve vissza" című előadást Fedák Sári naplóiból írta és rendezte Szűcs Nelli, Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész.

Az előadás központi témája az elvándorlás, és a szülőföld iránt érzett soha nem múló szeretet. Ebben osztozott a beregszászi Fedák Sárival az előadás két kárpátaljai résztvevője: Szűcs Nelli, és a narrátorként közreműködő, ugyancsak Jászai Mari-díjas színművésznő, Tarpai Viktória. A zenei kíséretet a Zsazsa bandája népzenekar biztosította: Király Miklós prímás, Pálházi Bence (hegedű), Sárközi Áron (brácsa), Herédi Zsombor (harmonika), Laukó Tamás (nagybőgő).

Az esemény kezdetén Dobsa István, a Janus Pannonius Program vezetője, majd Constantinovits Milán az MCC szakmai főigazgató-helyettese köszöntötte a jelenlévőket.

Az alkalmat megtisztelte jelenlétével Németh Zsolt az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, Brenzovics László a KMKSZ elnöke, valamint Grezsa István a Kárpátalja Szövetség elnöke.

A jótékonysági est folyamán befolyt adományokból a szervezők rászoruló kárpátaljai szépkorúak egészségügyi ellátását támogatták.