Olvasási idő: 3 perc

Második képzési alkalmát tartotta az idei tanévben az MCC Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző (KKV). A négynapos eseményen többek között interaktív előadásokon, tárgyalástechnikai tréningen, pódiumbeszélgetéseken vettek részt a hallgatók, akik a Parlamentbe is ellátogattak.

A 2018-ban indult Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző elsősorban azoknak a fiataloknak szól, akik tevőleges felelősséget éreznek a kárpátaljai magyarságért, és véleményformálóként, döntéshozóként kedvező irányba szeretnék alakítani az Ukrajnában élő magyar közösségek sorsát. A résztvevők betekinthetnek az államigazgatási intézmények működésébe, a közösségépítés és a politikai menedzsment különböző folyamataiba, valamint vezetői készségeiket tárgyalástechnikai, retorikai és prezentációs tréningeken fejleszthetik. A mostani képzési hétvégén először Hal Melinda, az MCC Test és Lélek Műhely vezetője tartott előadást vezetői döntés, vezetői identitás és politikai pszichológia témakörökben, majd Kiss Rajmund, az MCC Diplomáciai Műhely vezetőjének tárgyalástechnika tréningjén vehettek részt a hallgatók.

Toldi Ottó kutatásvezető előadásának témája az energiaválság volt, majd a szombati napot a KKV hagyományos programpontja, a "Kérdezz! - Én felelek" zárta, amelynek meghívott vendége Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke volt. A kötetlen beszélgetésen részt vett Bujdosó János, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárság Kárpátaljai Főosztályának vezetője és Gallai Sándor, az MCC Társadalom- és Történelemtudományi Iskola vezetője is. A program vasárnap a politikai beszédek előadásával folytatódott: a diákoknak max. 10 perces politikai beszédeket kellett írniuk, egy általuk választott témában. A beszédek előadását követően a szakmai zsűri egyénre szabottan értékelte az elhangzottakat. A képzés a Parlament, valamint a Miniszterelnökség meglátogatásával zárult, ahol Orbán Balázs miniszterhelyettes, az MCC kuratóriumi elnöke fogadta a csoportot.

A Kárpátaljai Közéleti Vezetőképzőt az MCC a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetséggel, a KMKSZ Ifjúsági Szervezettel és Bocskor Andrea európai parlamenti képviselővel partnerségben szervezi.

 

Kárpátaljai sajtóban megjelent hírek az eseményről: