Olvasási idő: 2 perc

Beregszászon jártak a Janus Pannonius Program diákjai. A csapat néhány Média iskolás diákkal és az MCC munkatársaival kiegészülve érkezett meg Kárpátaljára, ahol Dobsa Beáta, az MCC beregszászi képviselet-vezetője várta őket és segítette a határon való átjutást.

A JPP-s diákok taneszközöket és egyéb, az iskolai élethez elengedhetetlen sportfelszerelést adtak át a 120 éves múltra visszatekintő, magyar nyelvű beregszászi Kossuth Lajos Líceum tanárainak. Az intézmény vezetője, Zseltvay-Vezsdel Emese ezután egy kötetlen beszélgetés keretében beavatta a diákokat az iskola életének részleteibe.

Az adományok átadása után a budapesti küldöttség tagjai megismerkedtek a beregszászi FIT-es és KP-es diákokkkal és kezdetét vette az MCC helyi központja által életre hívott jótékonysági nap: ennek első állomásaként az MCC-sek átadták a kárpátaljai diákok által készített ajándékcsomagokat Csirpák József görögkatolikus atyának, az Angyalbatyu mozgalom egyik szervezőjének. Az összekészített csomagokat a görög katolikus egyház fogja eljuttatni mélyszegénységben élő gyerekekhez és a szolyvai gyermekotthon javára.

Ezután a diákok átvonultak Beregszász főterére, ahol kezdetét vette az immáron ötödik alkalommal megrendezett jótékonysági mézeskalács vásár. A nagysikerű akció keretében az MCC beregszászi központja egy négy éves beteg kislánynak, Klaudiának gyűjtött adományt.

A jótékonysági rendezvényt egy jó hangulatú közös ebéd követte, a hivatalos programot pedig Kozub Gergely idegenvezetése zárta, ami során a JPP-s hallgatók megismerhették Beregszász színes és érdekes történelmét. A látogatás rendkívül jó élmény volt, ami szerencsére nemsokára megismétlésre kerülhet, ugyanis a Janus Pannonius Program diákjai egy nagyszabású adománygyűjtő akcióra készülnek kárpátaljai szervezetek javára.

A fotókat Kaposi Mátyás, az MCC Média Iskola tanulója készítette.