Olvasási idő: 2 perc

Megtartotta első hétvégéjét a Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző.

Megtartotta első hétvégéjét Mathias Corvinus Collegium (MCC) által, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetséggel (KMKSZ), a KMKSZ Ifjúsági Szervezettel és Bocskor Andrea Európai Parlamenti képviselővel partnerségben szervezett Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző. 

A program nyitó hétvégéjének Ungvár adott otthont. Lánczi Péter, az MCC ügyvezetőigazgató-helyettese nyitó előadásában bemutatta a képzés programját, struktúráját, céljait, amelyekről részletesen ITT olvashatnak. Igazgatóhelyettes úr köszöntője után a résztvevők Rezes Józseffel, a megyei állami közigazgatási hivatal nemzetiségi és vallásügyi osztályának megbízott vezetőjével. 

A szombatot tárgyalástechnikával kezdte a csoport: Kis-Dörnyei Márton, Research Assistant on the personal research projects of Dr. Eugene B. Kogan, Harvard Kennedy School, az MCC Alumnusa tartott tréninget. A délután folyamán pedig Darcsi Karolina, a KMKSZ politikai és kommunikációs titkára előadását hallgathatták meg a résztvevők a kárpátaljai magyar politikáról, majd Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára és miniszterhelyettese mesélt közvéleménykutatásról és politikacsinálásról. 

Az utolsó napot egy politikai kerekasztal-beszélgetés nyitotta, amelynek témája Magyarország és a kárpátaljai magyar politika kapcsolata volt, résztvevői pedig Brenzovics László, a KMKSZ elnöke és Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára és miniszterhelyettese. A beszélgetést az MCC ügyvezető igazgatója, Szalai Zoltán moderálta. A hétvégét pedig Brenzovics László, a KMKSZ elnöke; Dobsa István, a KMKSZ ISZ elnöke; és Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára és miniszterhelyettese beszédei és köszöntői zárták.