Olvasási idő: 3 perc

A Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Programjának diákjai és munkatársai csatlakoznak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat „Kiskarácsony” elnevezésű, december 12.-ig tartó gyűjtőakciójához. A Szeretetszolgálat a Felzárkózó Települések Program részeként 38 faluban, mintegy 10 000 gyermekről gondoskodik. Küldetésük, hogy mindegyikőjüknek igazi ünnep legyen a karácsony. Emellett az MCC Kárpát-medence-szerte minden képzési helyszínén is jótékonysági programokkal segíti a rászorulókat.

A „Kiskarácsony” gyűjtőakcióhoz a KP diákjai mellett az MCC munkavállalói is csatlakoznak, hogy minél több ajándék jusson el az ország leghátrányosabb helyzetben levő településein élő gyermekek számára. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat korábban már összegyűjtötte a hátrányos helyzetű gyermekek karácsonyi kívánságait, amelyeket színes papírgömbökön találnak meg a munkatársak a lobbiban. Ezek a gömbök párban vannak, szerepel rajtuk egy-egygyermek keresztneve, életkora, a karácsonyi kívánsága és a település, ahol lakik – biztosítva ezzel, hogy minden gyerek vágya célzottan teljesüljön. Az egyik gömböt fel kell ragasztani a csomagra, a másik gömböt pedig az ajándékozó elteheti emlékbe vagy felakaszthatja a karácsonyfájára.

Az advent időszakában a Mathias Corvinus Collegium helyi szervezetei is aktívan segítik a rászorulókat. A beregszászi központ már ötödik alkalommal rendez mézeskalácsvásárt, amelyből befolyt összeget egy kárpátaljai beteg gyermeknek ajánlják fel, illetve a beregszászi MCC-s diákok csatlakoznak a helyi görögkatolikus egyház szervezésében megvalósuló cipősdoboz akcióhoz is, amelyhez a miskolci MCC csapata is társul. A kárpátaljai gyermekek támogatásán túl a képzési központ segédkezik a Vöröskereszt hajléktalanszállója karácsonyi ebédjének megszervezésében is.

Debrecenben az MCC-s diákok a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete által szervezett édességgyűjtő akcióban vesznek reszt, valamint a Debreceni Tankerületi Központtal együttműködve iskolákba, óvodákba látogatnak el a tavaszi időszakban, ahol segítenek a helyi közösség használatában lévő infrastruktúra minimális felújításában, zöldítésében.

A győri MCC a kórházi beteg gyermekeket segítő Lurkó Alapítványnak szervez gyűjtést, míg a kecskeméti központ karácsonyfákat ajándékoz a rászorultaknak, Nyíregyházán pedig a nyíregyházi Állatbarát Alapítvány számára gyűjtenek élelmiszert és konyhai eszközöket.