Olvasási idő: 1 perc

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) veszprémi képzési központja a karácsonyt megelőzően karitatív gyűjtést hirdetett a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény javára. Az adakozás során a veszprémi MCC diákjai jó állapotban lévő játékokkal, képes könyvekkel, mindennapi higiéniai termékekkel, téli kiegészítőkkel, karácsonyi díszekkel lepték meg a különleges gondozást és speciális ellátást igénylő gyermekeket, akik óvodás kortól egészen 25 éves korukig élik mindennapjaikat az intézményben.

A november közepén kezdődött akció keretében az MCC munkatársai fordított adventi naptár formájában, 24 napon keresztül buzdították javaslatokkal és ötletekkel diákjaikat a céltudatos adakozásra a közösségi média felületein. Az összegyűjtött ajándékokat december 9-én adták át az adakozók az oktatási intézmény munkatársának. Az ünnepélyes átadó keretében a Fiatal Tehetség Program diákjai zenés karácsonyi műsorral is készültek, melyet a járványhelyzetre való tekintettel a megajándékozott gyermekek csak felvételről láthatnak.

A karitatív ünnepséget felszabadult hangulatú közös mézeskalács díszítés, karácsonyi karaoke, csocsó- és pingpong-bajnokság, és társasjáték est zárta, melyhez csatlakoztak a gyermekek szülei és a Középiskolás Program (KP) diákjai is.