Olvasási idő: 2 perc

Testben fáradtan, ám szellemben gazdagon tért vissza a zalai MCC-s csapat a Középiskolás Program „KP+” túrájáról.

Június másodika és negyedike között Budapesten kalandoztak a zalaegerszegi MCC középiskolás diákjai. A Szent István Bazilika grandiózus terei és a fővárosra nyíló kilátás ámulatba ejtő látványának fényét az idegenvezető holisztikus történeti látásmódja emelte. A vélt káprázatot valós követte az Illúziók Múzeumában; a szédülés, a csalódás, a tévedés, az értetlenség és a meghökkenés ábrázatai váltakozva ültek ki a látogatók arcára. Az esti csapatépítés segítette a nap közbeni nevetéstől és kalandoktól felizzó lelkek összekovácsolódását.

A második napot a Retro Múzeumban indították, és kilőttek a magyarországi szocializmus békésebb éveibe Farkas Bertalannal. [S bár Luxembourg nem szólt a rádión, felpróbálhatták a ’színes kartonruhát, amely csupa-csupa tarka virág’, a híradós pultnál pedig tudták, hogy a mondás amondó: „a leírt szöveg felolvasandó”.]

A Fényművészeti Múzeum nyugodt környezetet biztosított az elmélkedéshez, a posztmodern művészet megismeréséhez. A csoport erőt gyűjtött a bringóhintózáshoz, amely során a Margit-sziget látnivalóit tekintették meg, kellőképp szórakoztatva egymást. A napot a Vígszínházban, Kaffka A kastély című művének drámai feldolgozásával zárták.

Vasárnap a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont kiállításait tekintették meg a diákok. Az érettségi felé haladva kiváltképp hasznosnak bizonyult a hazai pénztörténet áttekintése, a gazdasági mechanizmusok tanulmányozása. A saját arcképes pénzek kinyomtatása után számos élménnyel, barátságokkal gazdagon indultak haza a KP-sok.