Olvasási idő: 3 perc

Formabontó könyvbemutató az MCC szervezésében

December 7-én, hétfőn, 18 órakor online kerekasztal-beszélgetés keretében mutatják be Orbán Balázs „A magyar stratégiai gondolkodás egyszeregye” című könyvét. Az MCC Kiadó gondozásában megjelent új kötet kapcsán kancelláriaminiszterek beszélgetnek majd Magyarországról, a hazánk előtt álló lehetőségekről és kihívásokról.

„Tudnod kell, melyik kikötő felé tartasz, mielőtt be akarnád fogni a jó szelet, mely odarepít” – írja Seneca egyik episztolájában. Nem elég azonban felismerni a kedvező szelet, érteni kell a hajósmesterséghez is. Az állam és a hajó kormányzása közötti párhuzam régóta tartja magát. Ha szétnézünk a világban, azt látjuk, hogy a sikeres nemzetek képesek felismerni, milyen a széljárás, ismerik hajójuk képességeit, egyúttal a megfelelő útvonalat is előre meg tudják tervezni.

A 2010 utáni kormányzás is ezen az elképzelésen alapult. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára új kötetében nem kevesebbre vállalkozik, minthogy feltárja a magyar stratégiaalkotás mögött húzódó szempontokat és elveket, s ezek segítségével felrajzolja a mindenkori magyar stratégiaalkotás sarokpontjait.

A kötet bemutatóját követően a jelenlegi és három korábbi kancelláriaminiszter beszélget majd Magyarországról, hazánk és az Európai Unió helyzetéről, az ország előtt álló lehetőségekről és kihívásokról.

A beszélgetés résztvevői:

  • Gulyás Gergely - Miniszterelnökséget vezető miniszter,
  • Lázár János - Miniszterelnöki biztos, kormánybiztos, korábbi Miniszterelnökséget vezető miniszter,
  • Navracsics Tibor - Kormánybiztos, korábbi közigazgatási és igazságügyi miniszter,
  • Stumpf István Egyetemi tanár, volt alkotmánybíró, korábbi Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter.

A beszélgetést az est házigazdájaként Földi-Kovács Andrea, Táncsics Mihály-díjas műsorvezető- újságíró moderálja. A beszélgetés a Mathias Corvinus Collegium és Orbán Balázs Facebook oldalán lesz megtekinthető.

A könyv a MCC Kiadó gondozásában jelent meg, és már kapható a könyvesboltokban.