Olvasási idő: 2 perc

A fiatal tehetségek is birtokba vették idén nyáron a révfülöpi vitorláskikötőt és diáktábort. A FIT-es diákok 2022. június 7 és 20. között közel 100-an érkeztek táborozni Budapestről, Pécsről, Szolnokról, Kecskemétről és Kárpátaljáról.

Napsütés és tomboló meleg várta a FIT-es diákokat nyári táborunkban, mely a révfülöpi kikötőben biztosított számukra felejthetetlen élményeket. Hála a nyárias időjárásnak, semmi sem gátolta őket abban, hogy kipróbáljanak mindent, amit Révfülöp nyújtani tud a vízisportok szerelmeseinek: vitorlázás, vízibicikli, SUP-ok. Délelőtt kézműveskedés várta őket, este pedig csapatépítő játékokkal és diszkóval zárták napjaikat, ahol felcsendültek a FIT nyári táborok slágerei. A zenére egyébként nem is kellett estig várniuk, hisz az sokszor szólt szinte egész nap, ők pedig énekeltek és önfeledten táncoltak.

Táborunk számos személyes élménnyel is kedveskedett. Például kárpátaljai diákjaink nagy része most láthatta életében először a magyar tengert, mások pedig megküzdöttek, hogy felújussanak a révfülöpi kilátóhoz, ahol a Balaton csodálatos panorámája tárult eléjük.

A kis csapatok összenőttek a napok során, így a búcsú nehéznek bizonyult. A hazaút reggtelén sokan választhattak egy Dixit kártyát, hogy elmeséljék, hogyan érezték magukat. Többek számára azonban ez a tábor a FIT-es évek végét jelentette, ám ezt büszkeséggek és örömmel fogadták, hiszen ők és minden végzős diáktársuk a Középiskolás Programban fogja folytatni tanulmányait, ahol még több tudásra, kapcsolatra és felejthetetlen élményre tehetnek szert.